Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>TÜRKİYE
5 Kasım 2011 Cumartesi - 09:15

Şahin’den demokrasi vurgusu

- İçişleri Bakanı idris Naim Şahin, terörün yıllardır istismar ettiği zemini ortadan kaldırmak için çaba sarfettiklerini belirterek, "Meydana gelen üzüntü verici terör eylemleri karşısında dahi özgürlükleri daraltmak ya da demokrasiye aykırı düzenlemeleri yapmak gibi bir düşüncemiz olmamıştır. Çünkü demokratik hakların kısıtlanmasının terörün çözümüne katkı sağlamayacağı inancını taşımaktayız" dedi.

Şahin’den demokrasi vurgusu

EDA IŞIK (İHA) - İçişleri Bakanı idris Naim Şahin, terörün yıllardır istismar ettiği zemini ortadan kaldırmak için çaba sarfettiklerini belirterek, "Meydana gelen üzüntü verici terör eylemleri karşısında dahi özgürlükleri daraltmak ya da demokrasiye aykırı düzenlemeleri yapmak gibi bir düşüncemiz olmamıştır. Çünkü demokratik hakların kısıtlanmasının terörün çözümüne katkı sağlamayacağı inancını taşımaktayız" dedi.
İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşların Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerine başlandı. Komisyona bir sunum yapan Bakan Şahin, terör konusuna değindi. Türkiye'nin yıllardan beri devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, anayasal düzenine kasteden iç ve dış destekli terör örgütleriyle mücadele ettiklerini söyleyen Şahin, "AK Parti iktidarı olarak, milli birlik ve beraberliğimizi, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, devletimizin bekasını ve üniter yapımızın korunmasını en büyük öncelik olarak
görüyoruz. Biz hiçbir şiddetin ve terör odağının nüfuz edemeyeceği en büyük gücün milletimizin birlik ve beraberlik ruhu olduğunu iyi biliyoruz. Huzur ve istikrarımıza hep birlikte sahip çıkacak, ortak gelecek hedeflerimiz etrafından kenetleneceğiz" dedi.
Demokrasi ve kalkınma talebinin Türk milletinin ortak talebi olduğunu vurgulayan Bakan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bütün meselemizi vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin ülkemizin bütün insanlarını kucaklamaktır. Sorunlarımız için çare, daha çok demokrasi ve daha çok özgürlüktür. Çare, daha çok yatırım, daha çok üretim, güven ve istikrardır. Güven ve istikrarın olmadığı hiçbir yerde gelişme olmaz, terör ve şiddetin var olduğu hiçbir yerde kalkınma olmaz, huzur ve refah olmaz. Terörün beslendiği ortam ve koşullar ortadan kaldırılmadan terörle mücadelede kesin sonuca ulaşmak mümkün gözükmediğinden,
devletimizin kararlı politikaları ve güvenlik güçlerimizin özverili çalışmaları doğrultusunda terörle mücadeleye büyük bir kararlılıkla devam edilmektedir. Terörle mücadele vizyonumuz; insan odaklı güvenliğin özgürlükler, haklar ve demokrasi ekseninde sağlanmadır: bu bağlamda demokrasiye ve insan haklarına çok önem veriyoruz. Vatandaşlarımızı kazanmak, devlete olan güvenlerini artırmak ve terörün yıllardır istismar ettiği zemini ortadan kaldırmak için çaba sarfediyoruz. Meydana gelen üzüntü verici terör
eylemleri karşısında dahi özgürlükleri daraltmak ya da demokrasiye aykırı düzenlemeleri yapmak gibi bir düşüncemiz olmamıştır. Çünkü demokratik hakların kısıtlanmasının terörün çözümüne katkı sağlamayacağı inancını taşımaktayız. Vatandaşlarımızın bir takım yanlış uygulamalardan kaynaklanan kırgınlıkları gidermek, devlete oyan güvenlerini artırmak, adil, güçlü, müşfik devlet olgusunu daha fazla yerleştirmek için her türlü sorunun çözümünde, 'insanı yaşat ki, devlet yaşasın' bakışıyla insan odaklı bir
yaklaşım içindeyiz. Bize göre karşı karşıya olduğumuz sorunların çözümünde daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük ve çoğulculuk en etkili yöntemdir. Güvenlik için özgürlükten, özgürlük için de güvenlikten taviz verilemez. Vatandaşlarla terörist ayrımının yapılması, vatandaşlarımızın gündelik yaşamlarını ve sivil toplumun önündeki engellerin kaldırılması, bölücü terör örgütünün siyasal ve toplumsal zeminlerini ortadan kaldıracak en önemli adımlardır. Uluslararası hukuka uygun, temel hak ve
özgürlüklerine saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, demokrasi kültürünü benimsemiş, çağdaş bir yönetim anlayışıyla teröre karşı yaptığımız mücadeleye başarıyla sonuçlandıracağımıza inancık tamdır."
Bakan Şahin, 5233 sayıl Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki Kanun çerçevesinde terör ve terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetleri nedeniyle zarar gören vatandaşların zararlarının karşılandığını belirterek, "Kanun yürürlüğe girdiği tarihten Eylül 2011 sonuna kadar Zarar Tespit Komisyonları'na toplam 358 bin 768 başvuru yapılmış, komisyonlarca 286 bin 816 adedi sonuçlanmıştır. Bugüne kadar zarar gören vatandaşlarımıza 2 milyar 573 milyon 499 bin 811 TL ödenmiştir.
2011 yılı bütçesinde tahsis edilen 400 milyon TL ödeneğin, 336 milyon TL'si eylül ayı sonu itibariyle kullanılmış olup, kalan 64 milyon TL ödenek serbest bırakıldığında terör zararlarıyla ilgili karar verilen dosyaların ödenmesi yoluna gidilecektir. 2012 yılı için 428 milyon TL ödenek öngörülmektedir" dedi.
Trafik güvenliği hakkında bilgi veren Bakan Şahin, karayollarındın gerek altyapının iyileştirilmesi, gerekse duble yolların hizmete girmesiyle birlikte son dönemde trafik kazalarında önemli oranda azalma meydana geldiğini söyledi. Şahin, 2010'da 2007 yılına göre ölümlü kaza sayısında yüzde 18.7, ölü sayısında yüzde 19.2 azalma meydana geldiğini, 2011 yılının ilk 8 ayında 2007 yılının ilk 8 ayına göre ise ölümlü kaza sayısında yüzde 23.1, ölü sayısında yüzde 25.8 azalma olduğunu ifade etti. Trafik kontrol
ve denetimlerinde öncelikle kazaların önlenerek, vatandaşların can ve mal kaybının asgariye indirilmesinin hedeflendiğini belirten Şahin, "Bunun yanında toplumda trafik bilincinin yükselmesi, sürücülerin kurallara uyması ve diğer sürücülere karşı saygılı davranması yönünde, uyarıcı, eğitsel ve yönlendirici çalışmalara yoğun bir şekilde devam edilecektir" diye konuştu.
'GENEL KOLLUK GÖZETİM KOMİSYONU KURULMASINA İLİŞKİN YASA TASARISI BAŞBAKANLIĞA GÖNDERİLMİŞTİR'
Bakan Şahin, kolluk ile ilgili şikayetlerin daha etkin soruşturulması ve izlenmesi için Genel Kolluk Gözetim Komisyonu kurulmasına ilişkin kanun tasarısının Başbakanlığa gönderildiğini bildirdi. Şahin, "Oluşturulması düşünülen bu mekanizmanın amacı, bir yandan vatandaşların insan hakları ihlalleri ile ilgili başvurularının bağımsız bir birim tarafından soruşturulmasının sağlanması, diğer taraftan güvenlik birimlerimiz hakkındaki yersiz iddiaların önüne geçilmesi, aynı zamanda vatandaşlarımızın kollukbirimlerine olan güveninin artırılmasıdır. Hükümet olarak, demokratik, çağdaş bir hukuk devletinde asla kabul edilemez olan insan hakları ihlallerinin üzerine şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da büyük bir kararlılıkla gideceğiz. Kamu güvenliği ve düzeninin sağlanmasında, güvenlik ve özgürlük dengesini hassasiyetle korumayı sürdüreceğiz" dedi.
Şahin, konuşmasının sonunda bakanlığın ve bağlı kuruluşların bütçesine ilişkin bilgi verdi. 2012 merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nda İçişleri Bakanlığı'na 2 milyar 585 milyon 387 bin TL ödenek ayrıldığını belirten Şahin, "Emniyet Genel Müdürlüğümüzün bütçesi bir önceki yıla göre yüzde 14.56 artışla 12 milyar 119 milyon 314 bin TL; Jandarma Genel Komutanlığımızın bütçesi bir önceki yıla göre yüzde 7.61 artışla 4 milyar 913 milyon 982 bin TL, Sahil Güvenlik Komutanlığımızın bütçesi bir önceki yıla göre yüzde 18.89 artışla 375 milyon 997 bin TL olarak öngörülmüştür" şeklinde konuştu.
Bakan Şahin, komisyon toplantısı öncesinde vekillerle tek tek tokalaştı. Bu arada komisyonun CHP'li üyesi Mevlüt Aslanoğlu, Bakan Şahin ile tokalaşırken, "Belediye başkanlarımın eline kelepçe vurmayın, benim elime kelepçe vurun" diyerek CHP'li belediye başkanlarının tutuklanmasını eleştirdi.

 
Taşyürek Belediye Başkan Yardımcısı oldu
 
Güngör’den Kurban Bayramı mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vergiler 2012'de ne kadar zamlanacak?
Bakanlar Kurulu, mevzuatın kendisine tanıdığı yetkiyi kullanmazsa, çeşitli ...
Erdoğan'dan Avrupa'ya sert çıkış
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'nın terörle mücadelede Türkiye'yi ...
'Bunların deprem diye bir derdi yok..!'
Herkesin hamiyet elini uzattığı böyle bir günde, tahrikten, fitne, fesattan, ...
 
Bayram Türkiye ile aynı gün kutlanacak
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Suudi Arabistan'ın Kurban ...
Ölü sayısı 600’ü geçti
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Van'da meydana ...
‘Bize yeise kapılmak yakışmaz’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Van’a gerçekleştirdiği ...
 
Japonya'dan Deprem Yardımı
Japonya, Van depremi felaketinden zarar görenlere yardım amacıyla Türkiye'ye ...
‘İnsanın azıcık yüzü kızarır’
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 'Tam Gün Yasası' konusunda açıklamalarda ...
“Yürekler Van ve Erciş için atıyor”
Diyanet İşleri Başkanlığı Van’da meydana gelen depremin ardından kanayan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri