Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>TÜRKİYE
9 Eylül 2011 Cuma - 08:20

TOBB'dan Somali'ye 9.5 milyon lira yardım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Somali için topladıkları 9 milyon 537 bin liralık yardım çekini takdim eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na, "Bunu siftah kabul ediyoruz; TOBB'a yakışan da budur" dedi.

TOBB dan Somali ye 9.5 milyon lira yardım

MÜGE TUTCALI (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Somali için topladıkları 9 milyon 537 bin liralık yardım çekini takdim eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na, "Bunu siftah kabul ediyoruz; TOBB'a yakışan da budur" dedi.
Başbakan Erdoğan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hazır bulundu. Başbakanlık Merkez Bina'daki kabulde TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Somali için topladıkları 9 milyon 537 bin TL'lik yardım çekini Başbakan Erdoğan'a takdim etti.
BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN KONUŞMASI
Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Somali ile ilgili başlatılan kamu ve sivil toplum kuruluşlarının yardım kampanyasında bugün itibariyle yaklaşık 450 milyon Türk Lirası toplandığını bildirdi. Erdoğan, yardımların gelmeye devam ettiğini de belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yurt dışından gelecek yardımları ve yine Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının yardımları ile birlikte kısa bir zaman içinde 300 milyon doların aşılmasını beklediklerini söyledi. Erdoğan, gıda, ilaç, çadır gibi çok
acil olan yardımların da Somali'ye gönderilmesi sürecinin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından TİKA ve Kızılay öncülüğünde yürütüldüğünü kaydetti.
BOZDAĞ SOMALİ’YE GİDECEK
 Erdoğan, şöyle devam etti: "Dün de Başbakan Yardımcım Bekir Bozdağ Bey'e söyledim; 'iki ayda bir Başbakan Yardımcısı olarak Somali'ye gideceksin ve Somali'deki çalışmaları ekibinle beraber yerinde kontrol edeceksin'. Çünkü şu anda alt yapı üst yapıya yönelik çalışmaları da başlatıyoruz. Bunlarla ilgili de bazı adımlar atılıyor. Sadece kamu adına TİKA ve Kızılay'la değil tabi büyükelçiliğimizi şu anda kuruyoruz. Büyükelçimizi atamanın ardından istiyoruz ki sivil toplum kuruluşlarımız da birer temsilci versinler. Bu büyükelçilik farklılık ortaya koyacak ve sivil toplum örgütlerinden aldığımız birer elemanla birlikte, ki bunlar gönüllü de olabilir, istisnai kadrodan atama imkanımızı da olabilir. Çünkü olaya bir diplomatik, bürokratik ilişkiler zinciri olarak bakmıyoruz. Bunu bir gönüllüler hareketi olarak da büyükelçimiz de sürdürsün istiyoruz. Bu yapıda bir büyükelçimizi oraya inşallah atıyoruz."
SOMALİ’DE BÜYÜKELÇİLİK
Somali'den büyükelçilik için 100 dönüm arazi talep ettiklerini ve en uygun yerin bulunacağını belirten Erdoğan, "Burada büyükelçilik binamızı kuracağız. Tabii oradaki acil konular sağlık... Şimdilik sahra hastanesi ile durumu götürürken, bir diğeri de bize gösterdikleri bir yer var. Orada da şu anda hazırlanmakta olan hastane projesini 200 yataklı olarak uygulamaya koyacağız" dedi.
Türkiye'de bu kampanyaya katılan tüm vatandaşlara teşekkür ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Allah kendilerinden razı olsun diyorum. Bu tabii kısa süreli bir şey olmayacak. İnşallah orada yapılan yatırımlarla da Somali kendi ayakları üzerinde durabilme sürecine de ulaşacak. Somali dönüşü ifade ettiğim gibi bu yıl BM Genel Kurulu'ndaki konuşmamda bunu ağırlıklı olarak gündeme getireceğiz" dedi.
"BUNU SİFTAH KABUL EDİYORUZ".
Başbakan Erdoğan'ın, TOBB'un yardımının Diyanet İşleri Başkanlığı yardım hesabına aktarılacağını belirtmesi üzerine Hisarcıklıoğlu, sembolik yardım çekini Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e takdim etti. Diyanet İşleri Başkanı Görmez de çeki alırken 'bu bir siftah olsun' dedi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanımız güzel bir başlık attı. Bunu siftah kabul ediyoruz. TOBB'a yakışan da budur. Veren el, alan elden hayırlıdır. Bunlar kazandıklarını bereketlendirecektir. Bu aynı zamanda da bütün işyerlerinin de kazançlarını artıracaktır" diye konuştu.
Hisarcıklıoğlu, 5 bin 100 kişinin bir aylık sürede bu yardıma katkıda bulunduğunu belirterek, "Allah herkesten razı olsun" dedi.
TOBB Yönetim Kurulu üyeleri de daha sonra Başbakanlık makamına davet edilerek toplu halde fotoğraf çektirildi.

 
Meclis spor gündemiyle toplandı
 
Tablet bilgisayar yayılırsa kitap tarih olacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Operasyonlar devam ediyor
Tunceli'de polis memuru Cem Kerman ile öğretmen eşi Dilay Turan Kerman'ın ...
Yardımlar 490 milyon liraya ulaştı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlığın koordinasyonunda Somali ...
Dualar gözyaşlarına karıştı
Tunceli'de halı sahada maç yaparken teröristlerin saldırısı sonucu şehit ...
 
Şehit Dilay Öğretmene son görev
Tunceli'de halı sahada futbol maçı yapan polislere yönelik düzenlenen ...
Şahin gündemi değerlendirdi
- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 28 Şubat sürecinde özel harekat birimlerinin ...
Doğu’da Ramsar atılımı
Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk Gölü'nde nesli tükenen kuşların ...
 
En hızlı kredi genişlemesi gayrimenkulde
Yılın ilk yarısında kredi hacmi en hızlı büyüyen sektör yüzde 110'la emlak ...
‘Birliğimizi daima korumalıyız’
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayramların toplumu bir arada tutan en önemli ...
Erdoğan'dan Milli Birlik mesajı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetin temellerinin 30 Ağustos'ta ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri