Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hacımüftüoğlu’dan DGS tercihi yapan öğrencilere çağrı
Hacımüftüoğlu’dan DGS tercihi yapan öğrencilere çağrı
Çiftçi’den Gazilik Ruhu vurgusu
Çiftçi’den Gazilik Ruhu vurgusu
Tanfer: Gaziler başımızın tacıdır
Tanfer: Gaziler başımızın tacıdır
Jandarmadan tabyalar bakım operasyonu
Jandarmadan tabyalar bakım operasyonu
Prof. Dr. Kök bu kez avukat cübbesi giydi
Prof. Dr. Kök bu kez avukat cübbesi giydi
HABERLER>EĞİTİM
16 Ağustos 2024 Cuma - 05:08

Tarım ve Teknoloji ETÜ 'de buluştu

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Tarımsan Mühendislik Tarım ve Hayvancılık şirketi iş birliğiyle Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜTAM) Bünyesinde kurulan Tarımsan Mühendislik Ar-Ge Laboratuvarının açılış töreni gerçekleştirildi.

Tarım ve Teknoloji ETÜ  de buluştu

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Tarımsan Mühendislik Tarım ve Hayvancılık şirketi iş birliğiyle Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜTAM) Bünyesinde kurulan Tarımsan Mühendislik Ar-Ge Laboratuvarının açılış töreni gerçekleştirildi.

ETÜ ve uluslararası standartlardaki gübre, makine, tohum, yedek parça ve zirai ilaç tedariği yapan Tarımsan Mühendislik şirketi ile ortak bilimsel araştırmalar yürütmek, Ar-Ge faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kurulan laboratuvarın açılış Törenine Erzurum Vali Vekili Ahmet Özdemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum İl Tarım Orman Müdürü Alparslan Kenger, KOSGEB Erzurum İl Müdürü Lütfullah Aktaş, Tarımsan Mühendisli A.Ş. Müdürü Alper Küçük, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan ETÜ Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Bezirğanoğlu, Tohumculuk ile ilgili politikaların en başında sertifikalı tohum üretimi ve kullanımının artırılması geldiğini belirterek: “ETÜ olarak, Tarımsan Mühendislik A.Ş. firması ile iş birliği içerisinde bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz laboratuvarımızda, biyoteknolojik yöntemlerle bitki veriminin artırılması ve bitki hastalıklarına karşı dayanıklılığın geliştirilmesi üzerine yenilikçi araştırmalar yürütülecektir” dedi.

Sertifikalı yerli ve milli tohum üretirken en önemli konuların Ar-Ge çalışmaları ve yabancı döllenme ihtimali düşük toprak ihtiyacı olduğunu ifade eden Tarımsan Mühendislik A.Ş. Müdürü Alper Küçük: “Her iki ihtiyacımıza bizden daha fazla heyecan duyarak olumlu bakan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak hocamıza yerli ve milli tohum üretimine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte ETÜ’nün desteğiyle ülkemiz için verimli tohumlar geliştirecek ve üreteceğiz” diye konuştu.

Tohum konusunun dünya çapında önemli bir mesele olduğuna dikkat çeken Rektör Çakmak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hatırlayacağınız üzere üniversitemizin kampüs alanı bu bölge olarak belirlendiğinde tarım arazisine üniversite kuruluyor eleştirilerine maruz kalmıştık. Şu anda kampüs alanımızın neredeyse yarısını 1500 dekardan fazla bir alanı Sayın Cumhurbaşkanımızın da son on yıldır üzerinde hassasiyetle durduğu yerli ve milli tohum üretimi için kullanıyoruz. Arazisinin yarısında teknolojik tarım yapan başka bir üniversite olduğunu sanmıyorum. Bugün burada açılışını yapacağımız laboratuvar bu eleştirilere en güzel cevap olacaktır."

Tarım ve hayvancılık için önemli yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen: “Tarım alanında başarı olmak istiyorsak en yüksek verimi ve gelir getirici ürünleri nasıl değerlendirebiliriz dediğimiz çalışmalar bu laboratuvarda yapılacak. Artık tohumu, ilacı ve gübreyi yapabilir hale geldik. Hamdolsun Tarım ve Orman Bakanlığımız bu alanda önemli bir tohum bankası kurdu ve birçok yerli tohumu üretir hale geldik" ifadelerini kullandı.

Tohumların ülkelerin geleceği için önem arz ettiğini söyleyen Vali Vekili Ahmet Öztürk ise “Küresel rekabetin her geçen gün daha da yoğunlaştığı bir dünyada yaşıyoruz. Bu rekabet ortamında başarılı olmanın ve ulusal ekonomileri güçlendirmenin en etkili yolu araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yapılan yatırımlardır" dedi.

 
Erdoğan: 'Mücadelemizi sürdüreceğiz'
 
ETÜ’nün doluluk oranı yüzde 96.2 oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekin: 'Yeni dönemde üç ana başlık belirledik'
Bakan Tekin, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının 9 Eylül Pazartesi günü ...
ETÜ’den Tayvan’a Teknolojik İş Birliği Köprüsü
Çakmak, ‘Tayvan’ın başkenti Taipei’de birçok görüşme gerçekleştirdik. ...
Atatürk Üniversitesi yüzde 99 oranında doldu
YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Atatürk Üniversitesinin doluluk oranları da belli oldu.
 
MEB'den 'Velivizyon' projesi
Millî Eğitim Bakanlığınca, Velivizyon platformu kurularak okul-aile iş ...
YÖK ve Ticaret Bakanlığından İşbirliği Protokolü
Ticaret Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında İhracat Akademisi ...
2024 YKS Yerleştirme Sonuçları açıklandı
2024 YKS yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandı.
 
MEB’den yeni bir ilk
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından ...
Tekin’den Instagram ve Roblox açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Özellikle Instagram ve Roblox gibi popüler ...
MEM’den Mesleki Eğitimde işbirliği protokolü
Milli Eğitim Müdürlüğü ile Taşmağazaları Koruma El Sanatları Değerli Metalleri ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri