Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>BÖLGEDEN
22 Aralık 2011 Perşembe - 03:21

Trabzon-Erzincan demiryolu için ilk adım

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, 22 Aralık Perşembe günü yapılacak olan Trabzon-Erzincan demiryolu ÇED toplantısına tüm vatandaşların katılımını beklediklerini söyledi.

Trabzon-Erzincan demiryolu için ilk adım

RECEP ERGİN (İHA) - Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, 22 Aralık Perşembe günü yapılacak olan Trabzon-Erzincan demiryolu ÇED toplantısına tüm vatandaşların katılımını beklediklerini söyledi.
Yaptığı açıklamada, demiryolunun Gümüşhane’de ilk gündeme geldiği günlerde birçok insanın demiryolu için mücadele edenleri “boş hayallerin peşinde koşanlar” olarak nitelendirdiğini ve dalga geçtiklerini belirten Nas, gelinen noktada büyük hayalin gerçekleşmesi için ÇED toplantısının büyük bir mutluluk ve Gümüşhane için büyük bir gurur olduğunu söyledi.
PROJE HAYATİ ÖNEMDE
Projenin isminin “Trabzon-Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan Demiryolu” projesi olması ve ÇED toplantılarının Gümüşhane, Trabzon ve Tirebolu’da yapılmasının güzergahın Gümüşhane’den geçmesinin de kesin kanıtı olabileceğini dile getiren Nas, bunun Gümüşhane halkı için büyük bir müjde olduğunu ifade etti.1741 yılın dan buyana yapılması planlanan, çoğu hükümetlerin de gündeminden düşmeyen Karadeniz – GAP Demiryolu Projesi’nde gelinen noktanın Gümüşhane için hayati bir önem taşıdığını kaydeden Nas, şöyle konuştu: “Trabzon – Gümüşhane – Erzincan Demiryolu projesi ilimizin geçmişten bugüne en büyük ideallerinden olmuştur. Coğrafi yönden dağlık bir araziye sahip olan Gümüşhane’de ne tarımdan, ne hayvancılıktan, ne sanayiden, ne de nakliyecilikten bahis olunabilir. Son yıllarda karayollarında geçmişe nazaran gözle görülür iyileştirmeler yapılmış, Sayısız tüneller açılmış, yılan gibi kıvrılan tehlikeli virajlarla dolu yollar düzgün bir yapıya kavuşturulmuş. Fakat Gümüşhane’nin makûs talihini değiştirmeğe yetmedi ve yetmeyecekte. Zengin maden yataklarının gün yüzüne çıkarılarak işletilebilmesi için ekonomik yönden en ideal taşımacılık şekli olan demiryolu taşımacılığının gerekliliği inkâr edilemez bir gerçektir. Ayrıca ilimize yatırım yapmak isteyen bir çok girişimcide ulaşım dan dolayı gerekli yatırımları yapmaktan çekinmektedirler. Devletimizin son yıllarda demiryollarını iyileştirme ve yeni güzergâhlar açma yönündeki gayreti takdire şayandır. Şehrimizin büyük hayali olan demiryolunda çed toplantısının düzenlenmesi hayalimizin gerçekleşmesinin ilk adımlarından biridir. Erzincan’dan Gümüşhane’ye demiryolu bağlantısının sahille noktalanması ulaştırmayı rahatlatarak yöreyi ekonomik yönden canlandıracağı gibi, istihdam sahası oluşturması yönünden de stratejik önem arz edecektir.”
Nas, şehir olarak hiçbir zaman boş bir hayale kapılmadıklarını ve sonuna kadar demiryolunun Gümüşhane’den geçeceğine inandıklarını dile getiren Nas, “Gümüşhane’mizi demir ağlarla örülü görmek bizi şereflendirecek bir okadarda gururlandıracaktır. Gap’tan başlayıp Gümüşhane güzergâhından sahilde son bulacak olan demiryolu projesi, Türkiye'de bölgesel kalkınma bakımından hayati bir dönüm noktası olacak ve Türkiye'nin coğrafi olarak doğal mirasçısı olduğu, Tarihi İpek Yolu'nu da yeniden canlandıracaktır” diye konuştu.
BİR HAYAL GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR
Gümüşhane’nin en büyük hayali olan demiryolu için gelinen noktada bu büyük hayalin gerçekleşmesine destek veren il ve il dışındaki tüm sivil toplum kuruluşlarına, sosyal medyada kurulan Harşit Demiryolu Platformu’na, üniversitedeki akademisyenlere, Yerel Basın temsilcilerine, Devlet Demir Yollarındaki bürokratlara ve bu hayalin gerçekleşmesine destek veren tüm Gümüşhanelilere teşekkür eden Nas, 22 Aralık Perşembe günü saat 10.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde “Trabzon-Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan Demiryolu” projesi ile ilgili yapılacak ÇED toplantısına tüm Gümüşhanelilerin katılımını beklediklerini de sözlerine ekledi. Nas, açıklamasını Sultan Abdulaziz’in “memleketime demiryolu yapılsın da, isterse sırtımdan geçsin” sözleriyle sonlandırdı.

 
Bölücü inleri imha edildi
 
Birlik Eğitim-Sen’den tanıtım atağı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bölücü inleri imha edildi
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Dicle ilçesi ile Elazığ'ın Arıcak ilçe ...
Bölge Ticaret Zirvesi Ağrı’da toplandı
Doğu Anadolu Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları başkanları, ...
KAÜ vizyon büyüttü
11 Temmuz 1992 yılında kurulan Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Kafkasların ...
 
Esnaftan Fransız ürünlerine boykot
Iğdır'da Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), ...
Doğu'da buzlu yaşam
Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini sürdürürken gece en düşük ...
Cirit coşkusu soğuğu yendi
Kars'ın Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde karma yapılan atlı cirit sporu ilgi çekiyor.
 
Seferov için imza kampanyası
Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) tarafından, Macaristan'da ...
Akdağ Sarı Gelin’i okudu
Şanlıurfa'da, Süleymanlar aşiretine mensup AK Parti eski milletvekillerinden ...
Karayazı’dan BJK’ye başarı koşusu
Erzurum'un Karayazı ilçesinde, kara lastik ayakkabılarla atletizme başlayan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri