Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>ASAYİŞ
6 Nisan 2024 Cumartesi - 00:51

Tunç’tan Avukatlık kanunu açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Avukatlık kanunuyla ilgili çalışmamızı sürdürüyoruz. Bir taslak çalışmamız var. Bilim kurulu üzerinde çalışıyor” dedi.

Tunç’tan Avukatlık kanunu açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Avukatlık kanunuyla ilgili çalışmamızı sürdürüyoruz. Bir taslak çalışmamız var. Bilim kurulu üzerinde çalışıyor” dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara 2 No'lu Barosu’nun düzenlediği Avukatlar Günü İftar Programı’na katıldı. Tunç, avukatların mesleki hayatını geliştirmek, onların meslek hayatında karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmaya yönelik önemli çalışmaları geçmişte yaptıklarını ifade etti. Avukatlıkla ilgili planladıkları çalışmaların olduğunu aktaran Yılmaz, “Yapacağımız, planladığımız çalışmalar da var. Adalet mülkün temelidir diyoruz. Adalet herkese hakkını vermektir. Haklı olanın hakkını vermektir. Adalet insan onurunu korumaktır. Dolayısıyla adaletin tecellisi savunma olmadan mümkün değil. Adaletin tecellisinde çok önemli katkısı olan avukatlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar özellikle 22 yıldan bu yana avukatlarımızın gerek mevzuat anlamında gerek onların görev yaptıkları fiziki kapasitenin arttırılması anlamında mevzuatın iyileştirilmesi anlamında önemli çalışmaları beraber gerçekleştirdik. Özellikle yargı reformu strateji belgelerini ve insan hakları eylem planları kapsamında gerçekleştirdiğimiz önemli düzenlemeler oldu. Hepimiz burada tecrübeli avukatlarımız var. Kırk yılı, kırk beş yılı aşmış abilerimiz var. Ama içimizde çok genç kardeşlerimiz de var. Dolayısıyla 2 No’lu Baro’nun davetinde her dönemi yaşamış Avukat meslektaşlarımız var özellikle benim avukatlığımın ilk yıllarında fiziki kapasitenin yetersiz olduğu, kiralık binalarda, merdiven altlarında duruşmaların, gerçekleştirildiği günleri unutmadık” açıklamalarında bulundu.
"Avukatlık kanunuyla ilgili de çalışmamızı sürdürüyoruz” diyen Yılmaz şu ifadeleri kullandı:
"Bir taslak çalışmamız var. Bilim kurulu üzerinde çalışıyor. Avukat meslektaşlarımızın, barolarımızın da görüşlerini almaya devam ediyoruz. Ve inşallah yeni avukatlık kanunuyla, ortaklarımızın özellikle sorunlarını ortadan kaldıracak bir temel kanunun inşallah 28’inci dönem parlamentosunun takdirlerine taslağımızı önce cumhurbaşkanlığımıza ve sonrasında da meclis grubumuza ve milletvekillerimize, takdirlerine sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tabii yargı reformu strateji belgesi kapsamında özellikle avukatlık mesleğini kalitesinin arttırılmasıyla ilgili önemli düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Bunlar 2024 yılından itibaren yürürlüğe girecek düzenlemeler var. Bunlardan en önemlisi yıllarca tartışılan artık avukatlıkta da bir sınav olsun, hukuk fakültesi bittikten sonra bir ön elemeye tabi tutulsun. Şeklindeki öneriler hep yıllarca konuşulmuştu. Bu birinci yargı paketinden yasalaşmıştır. Yürürlüğe giriş tarihi de 2024 yılı idi. 2024’ün Ekim başı gibi hukuk mesleklerine giriş planını gerçekleştireceğiz. Bundan sonra artık avukatlık stajına başlayacak olan genç kardeşlerimiz öncelikle hukuk mesleklerine giriş sınavını kazanması gerekecek. Hakimlik, savcılık sınavına girecek olanlar da yine hukuk mesleklerine giriş sınavını kazanması gerekmektedir. Böylece hem fiziki kapasitenin arttırılması, hem mevzuatın iyileştirilmesi ve mevzuatı uygulayacak insan unsurunun hakim savcı ve avukatlarımızın özellikle kalitesinin artması noktasındaki çalışmalarımızı da inşallah sürdürüyoruz.”

 
Şimşek dış ticaret verilerini değerlendirdi
 
Yılmaz’dan etkin bir adalet sistemi vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
 Gümüşhane yolunda trafik kazası: 1 ölü 1 yaralı
Gümüşhane’de sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil takla ...
MİT’ten Suriye’de nokta operasyon
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG'nin sözde ...
Erzurum’a uyuşturucu taşırken yakalandılar
Ağrı’dan Erzurum’a uyuşturucu götüreceği tespit edilen bir araç ile polis ...
 
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
Ağrı İl Jandarma Komutanlığı, Gümrük Muhafaza ve Gümrük Kontrol İzleme ...
Jandarmadan öğrencilere 'Mahremiyet' eğitim
Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Eleşkirt ilçesindeki Akyumak İlkokulu'nda ...
Emniyetten kopya operasyonu
Erzincan Lisesi e-Sınav merkezinde yapılacak olan sürücü belgesi sınavına ...
 
Gazze Şeridi’nde can kaybı 33 bini aştı
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim’de başlattığı saldırılarda hayatını ...
Erzurum’da 1 ayda 113 bin 470 kişi sorgulandı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Mart 2024 dönemini kapsayan bir aylık zaman ...
Son bir haftada 27 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, son bir haftada 27 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri