Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>TÜRKİYE
19 Kasım 2011 Cumartesi - 15:04

‘Uzun, ince bir yolda yürüyoruz’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Gençlik Kolları Kongresi'ne katılmak ve bazı açılışlar yapmak üzere Bitlis'e geldi.

‘Uzun, ince bir yolda yürüyoruz’

VAHİT OLCAY - HAKAN OKAY - GÜRKAN OLCAY(İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Gençlik Kolları Kongresi'ne katılmak ve bazı açılışlar yapmak üzere Bitlis'e geldi.
Hava yolu ile Muş'a gelen Erdoğan, hava muhalefeti nedeniyle Bitlis'e kara yolu ile gelmek zorunda kaldı. Eren Üniversitesi'nde düzenlenen toplu açılış töreni için kurulan çadırda bir konuşma yapan Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, katılımcılara üniversite hakkında bilgi verdi.
Doğru'dan sonra hem üniversiteye adını veren hem de üniversitenin yapımını üstlenen Bitlisli işadamı Ahmet Eren bir konuşma yaptı. Eren, konuşmasında, "Sayın Cumhurbaşkanımızın onurlandırdığı temel atma töreninde sarf ettiğim bazı sözleri tekrar yinelemek istiyorum. Bu üniversiteye Eren isminin verilmesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmiştir. Bize bunu layık gören Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ve Bitlis halkına teşekkür ediyorum. Son iki yıldır Türkçe-Sosyal'de Türkiye birincisi oldu. Bu başarıda devletimizin ilgili biriminin, devletimizin büyüklerinin, hayırsever işadamlarının ve öğrencilerin katkısı çok fazladır. Eren ailesi, sağlığı devam ettiği müddetçe bu üniversitenin ve Bitlislinin hizmetinde olacaktır" ifadelerini kullandı.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne ayrıcalık gösterdiklerini belirterek, "Türkiye'nin 81 ilinde, özellikle bu bölgelerde hızlı bir şekilde çalışmalara devam diyoruz. Kayak sporları ve spor salonlarına kadar çok sayıda proje ile halkımızın ve gençlerin hizmetinde olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
"KİMSEYİ MAHRUM VE MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ"
Bitlis'e bir dizi açılışa ve AK Parti Bitlis Gençlik Kolları Kongresi'ne katılmak üzere gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kar yağışı nedeniyle kurulan çadırda yaptığı konuşmada, açılışını yaptıkları tüm eserlerin Bitlis'e ve Bitlis halkına hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Erdoğan, son zamanlarda Van ve Erciş'te meydana gelen depremleri ele alarak Bitlis'te şiddetli bir şekilde hissedilen depremin zarar verdiği binalara girmemeleri konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Erdoğan, "Erciş'te meydana gelen ve Bitlis'te de yoğun şekilde hissedilen depremden dolayı, 'Geçmiş olsun' dileklerimi iletiyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Vatandaşlarımızın hasarlı ve çatlak binalara girmemelerini özellikle rica ediyorum. Büyük depremde hasar görmüş evlerin bu
artçı depremlerde yıkılmasını hiçbirimiz arzu etmeyiz. Bu nedenle vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını diliyorum. En kısa zamanda yaraları sarıp şehirleri daha güvenli hale getireceğiz. Buradaki eksiklikleri tespit ederek en kısa zamanda gidereceğiz. Kimseyi mahrum ve muhtaç etmeyiz" dedi.
TEK TÖRENDE 30 ESERİN AÇILIŞI YAPILDI
Başbakan Erdoğan, "Tek bir törenle 30 milyonluk bir yatırımı resmi olarak hizmete alıyoruz. Eren Üniversitesi ülkemizin ve bölgenin seçkin eğitim yatırımlarından biridir. Şu anda süratle devam eden bu yatırımları en kısa zamanda bitireceğiz. Açılışını yaptığımız Fen Edebiyat Fakültesi, Eren Holding tarafından yapıldı. Eren Holding'in yaptığı yatırımlar gerçekten bir Bitlisli ailenin kendi şehrine sahip çıkması, her türlü takdirin üstündedir. Bu ailenin yaptığı yatırımlar dilerim diğer işadamlarımıza da
örnek olur. Bu ailemize Allah bol bereketli kazançlar versin" şeklinde konuştu.
"UZUN İNCE BİR YOLDA YÜRÜYORUZ"
Başbakan Erdoğan, 9 yıl boyunca taşıdıkların yükün çok ağır olduğunu belirterek, "Uzun ince bir yolda yürüyoruz. Yükümüz ağır. Yapılmakta olan yurt binamıza ilaveten 500 kız, 500 erkek olmak üzere yeni yurtların takviyesini yapacağız. Önümüzdeki dönemde eğitim araştırma hastanemizin yapımına süratle başlayacağız. Tüm bu yatırımların, bu eserlerin Bitlis'e ve Bitlisli kardeşlerime hayırlı olmasını temenni ederim. Bu yatırımları buraya kazandıran ilgili bakanlarıma ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Yaklaşık bir sene önce Bitlis'e geldim, 73 farklı eserin açılışı yaptım. O zaman da ifade ettim, şimdi de etmek istiyorum. Bitlis'te yılların gecikmişliğinin telafisini yapıyoruz. Var gücümüzle çalışıyoruz. Maziye baktığımız zaman 15 20 yıl önceki Bitlis'in halini düşünüyorum, bir de şimdiki halini gözlerimde canlandırıyorum. Arada dağlar kadar fark var" diye konuştu.
"DERE ISLAHINI YAPTIĞIMIZ ZAMAN BİTLİS DAHA FARKLI BİR ŞEHİR HALİNE GELECEK"
Erdoğan, "Artık Bitlis modern bir şehir haline geliyor. Ortadan geçen dere ıslahını hallettiğimizde inşallah Bitlis çok güzel bir şehir olacak. O zaman hiç kimse Bitlis'i tanıyamayacak. Van depremiyle birlikte yeni bir çalışma başlattık. Kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri ile birlikte uygun olmayan tüm binaları kamulaştırarak yeniden inşa edeceğiz. Bitlis yüzlerce yıl bu bölgenin hem kültür hem ticaret hem de siyaset merkezi olmuştur. Peygamberleri, sahabeleri ve nice büyük erenleri ağırlamıştır.
Tekrardan inşallah ilim ve irfan şehri olma yolunda olacaktır" dedi.
Erdoğan, artık Bitlis'in talihinin değişeceğini belirterek, "9 yılda bu bölgelerde 35 milyar liraya yakın yatırım yaptık. 74 milyonun her bir ferdi birinci sınıf vatandaştır. İstanbul'da ne kadar yatırım yapılıyorsa Hakkari'de de o yatırımlar yapılıyor. Yatırımlarımızı inkar edenler, örtmeye kalkanlar yalan söylüyorlar. Terör bu bölgeye kandan acıdan, gözyaşından başka hiçbir şey kazandırmamıştır. Bu bir aşk meselesidir. Bu bir inanç meselesidir. Bizim bu millete sevdamız var. Allah'tan başka kimseden
korkumuz yoktur. Terör sadece gençlerin kanını içmekle anaları evlatsız bırakmakla kalmaypikle rica ediyorum. Büyük depıp ülkeye de hiçbir şey vermez vahşetten başka. Biz Kürtçeyi serbest bıraktıkça rahatsız oldular. Yaptığımız tüm yatırımları engellemeye çalışıyorlar. Artık herkes cesaretle çıkıp, 'Yeter artık' diyor. Demokrasi terörün ilacı, panzehiridir. Benim bu bölgedeki kardeşlerim artık gerçekleri görüp teröre sırtlarını dönüyor. Biz yatırımlardan da reformlardan da asla vazgeçmeyeceğiz. Hakkari'de havaalanı yapacağız, barajlar yapıyoruz. İnşaat başlayacak, tehdit ediyorlar ama biz aldırış etmedik, hepsinin inşaatı devam ediyor. Ama bunlar sıkılmadan utanmadan bu yatırımlardan faydalanıyorlar. Biz mücadelemizi gene yapıyoruz. Bu mücadelemizde bizlere destek veren tüm Bitlislilere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 
‘Biz tek milletiz, tek bayrağız’
 
Van yardımları devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TIME Erdoğan'ı kapak yaptı
TIME dergisi bu haftaki kapak haberinde, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başarı ...
500 gence 500 bin liraya kadar destek
Sanayi Bakanı Ergün, Tekno girişim sermaye desteği kapsamında 500 gence ...
Çadır kentte yaşam mücadelesi
Van'da meydana gelen depremin ardından kurulan çadırlarda kalan vatandaşlar, ...
 
Erdoğan basının acısını paylaştı
Başbakan Erdoğan, otel enkazında hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı ...
601 depremzedeye saygı turu
Şehitler ve Van'da yaşanan depremde hayatını kaybeden 601 kişiye saygı ...
PKK kampları bombalandı
Savaş uçakları Kuzey Irak'a yöneldi Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde gün ...
 
‘Onlar slogan, biz hizmet üretiriz’
Başbakan Erdoğan, Van'da Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a ve Van valisine ...
‘Sağlık hizmetlerinde sorun yok’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Van'daki sağlık hizmetlerine ilişkin, "Öyle ...
Yıldırım açılış törenine katılacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Erzurum’da ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri