Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
11 Mayıs 2012 Cuma - 17:13

Vançelik uyardı...!

Türkiye’nin obezite ve şişmanlık anlamında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu ve bu soruna 7’den 70’e tüm Erzurum ve Türk halkının savaş açmasını belirten Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik, vatandaşlardan beslenmelerine dikkat etmelerini ve kendi sağlıkları için hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Vançelik uyardı...!

ERZURUM (İHA) - Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Erzurumların sağlıklı bir yaşamı için harekete geçti. Geçlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü'nün de destek verdiği yürüyüş sonrasında katılımcılara elma ikram edildi.
Sağlık İl Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüş Çifte Minareli Medrese önünde son buldu. Yürüyüşe katılanlar ellerinde taşıdıkları pankartlarla sağlıklı bir yaşam için hareket edilmesi gerektiği mesajını verdi. Yürüyüşte en dikkat çekici slogan ise 'Şişmanlık Pişmanlıktır' oldu. Erzurum Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik, dünya genelinde ölüm riskini artıran faktörlerin dördüncüsünün hareketsizlik olduğunu belirterek, "Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de toplumun yüzde 96,5'nin düzenli olarak fiziksel aktivite yapmıyor." dedi.
SAĞLIK İÇİN SPOR YAPIN HAREKET EDİN
Türkiye’nin obezite ve şişmanlık anlamında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu ve bu soruna 7’den 70’e tüm Erzurum ve Türk halkının savaş açmasını belirten Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik, vatandaşlardan beslenmelerine dikkat etmelerini ve kendi sağlıkları için hareket etmeleri gerektiğini söyledi. Günümüzde insanların çok az hareket ettiğine işaret eden Vançelik, yetersiz fiziksel aktivitenin birçok rahatsızlığı da tetiklediğini sözlerine ekledi. Vançelik, "Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur. Dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü fiziksel hareketsizliktir" dedi. Vançelik, toplumun büyük bir çoğunluğunda fiziksel aktivitenin 'spor' kelimesi ile eşanlamlı olarak algılandığını, oysa fiziksel aktivitenin; günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanması anlamı taşıdığına dikkat çekti.
EGZERSİZ YAPIN
Bu kapsamda spor aktivitelerinin yanı sıra egzersiz, oyun ve gün içinde yapılan çeşitli aktiviteler de fiziksel aktivite olarak kabul edilmesi gerektiğini savunan Vançelik, Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan "Sağlıklı Beslenelim, Kalbimizi Koruyalım" araştırma raporundan çeşitli veriler sundu.
Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Raporda, toplum genelinde düzenli olarak fiziksel aktivite yapanların tüm toplum için oranının yüzde 3 ile 5 düzeyinde olduğu görülmüştür." dedi. toplumun yüzde 96,5'i düzenli olarak fiziksel aktivite yapmadığı gerçeğine işaret eden Vançelik, "Bu nedenle Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın amaçlarından birisi toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesidir." dedi.
ABURCUBUR YEME ELMA YE
Tarihi Çifte Minareli Medrese Önünde sağlık anlamında tarihi bir konuşma yapan Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik’in yanında tarhi bir konuma da İl Halk Sağlığı Müdür Cumhur Çankaya’dan geldi. Toplumda düzenli ve yeterli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasında fiziksel aktivite ile ilgili özel gün ve haftaların etkin olarak kutlanması önem arz ettiğini ifade etti. Çankaya, "Bu kapsamda ülkemizde Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından kabul edilen '10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Et Günü' etkinliğini Erzurum'da büyük bir katılımla kutluyoruz" dedi.
Dün sabah gerçekleştirilen “10 Mlayıs Sağlık İçin Hareket Etk Günü” kapsamında yapılan yürüyüşe Vali Yardımcısı Alper Tanrısever, Büyükşehir Belediyesi Genel Serkreter Yardımcısı Halil İbrahim Gökçan, İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, Halk Sağlıkığı Müdürü Cumhur Hakkı Çankaya, Geçlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürü Fatih Çintimar, ERVAK Başkanı Erdal Güzel ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra, sağlık sendikalarının temsilcileri çok sayıda öğrenci ile vatandaş katıldı. Konuşmaların ardından vatandaşlara elma ikram edildi. Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik, minik çocuklara büyük bir ilgi göstererek, “Abur cubur yemeyin, elma ve sebze yiğin, süt için” uyarısında bulundu.

 
Sahte kaşeyle devleti dolandırdılar
 
Itri panelle anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltulular sağlık için yürüdü
10 Mayıs Sağlık İçin Hareket etkinlikleri çerçevesinde Oltu İlçe Sağlık ...
‘Bir ağaç da senin olsun’
Erzurum’un Narman İlçesine bağlı Şekerli Beldesi’nde ‘Bir ağaçta senin ...
Engelliler için gönül birliği
10-16 Mayıs tarihleri arasındaki engelliler haftası münasebetiyle, Erzurum’daki ...
 
‘Sağlık İçin Hareket Et’
“10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Et Günü” nedeniyle Erzurum’daki ilköğretim ...
Tabipler Odası’ndan saldırı tepkisi
Erzurum Bölgesi Tabipler Odası Başkanı Dr.Kadir Yıldırım, düzenlediği ...
6 kişi sobadan zehirlendi
İspir ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 6 kişi hastaneye kaldırıldı.
 
Engelli sorunlarını tiyatroyla anlattılar
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ARGE Birimi ile Beyaz Ay Derneğinin ...
Sörensen uyardı..!
Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Deprem ...
Gripin’le stres attılar
Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler finaller öncesinde düzenlenen ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri