Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
30 Ocak 2015 Cuma - 17:08

Yakutiye’de manevi coşku

Erzurum'un Yakutiye İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarından mezun olan 77 erkek hafız düzenlenen icazet töreniyle diplomalarını aldı. Törende erkek hafızlara cübbe, sarık ve altın hediye edildi.

Yakutiye’de manevi coşku

Erzurum'un Yakutiye İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarından mezun olan 77 erkek hafız düzenlenen icazet töreniyle diplomalarını aldı. Törende erkek hafızlara cübbe, sarık ve altın hediye edildi.
 Erzurum Merkez Yakutiye Müftülüğüne bağlı Kuran Kurslarında 2014 yılında mezun olan 77 erkek hafız için Cuma namazı öncesinde Ulu Camii’nde icazet töreni düzenlendi. Törene Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Prof. Dr. Mustafa Ağırman, hafızların aileleri ve cami cemaati katıldı. Tören, hafızların Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahileri ile başladı. Daha sonra sembolik olarak hafızlık sınavı yapıldı.
İcazet töreninin açılış konuşmasını yapan Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, bugün Erzurum için önemli bir gün olduğunu ifade ederek 2014 yılında 116 hafız yetiştirdiklerini söyledi.
 Yazıcı, “Yakutiye İlçe Müftülüğümüze bağlı Kuran Kurslarımızda 2014 yılında mezun olan hafızlarımızın icazet merasimini düzenliyoruz. 77 erkek, 39 bayan hafızımız olmak üzere toplam 116 tane hafızımız var. Erkek hafızlarımızın icazet merasimini yaparak kendilerine hediyelerini ve diplomalarını vererek törenimizi bitirmiş olacağız. Hafızlık mesleği peygamber efendimizle başlayan ve o dönemde yaklaşık bin kadar sahabenin hafız olduğunu biliyoruz. Ecdadımızın yolunda bizlerde inşallah ilim ve irfan ordusuna hizmet etmeye gayret sarf ediyoruz. Yüce Rabbimizin bize ikramıyla bu sene 77 erkek, 39 bayan olmak üzere 116 tane bayan hafız mezun etmiş bulunuyoruz. Bu hafızlık hizmeti Kuran-ı Kerim’in ezberlenmesi ve kurana sahip çıkmak onu ezberleyip anlayıp hayata geçirmenin bir gayretidir. Burada eğitim ve öğretimlerini gören öğrencilerimizi, çocuklarımızı yetiştiren hocalarımızı ve her türlü yardım ve destekleriyle bizim yanımızda olan hayırseverlerimizi tebrik ediyorum, bu hizmetin hayırlara vesile olmasını artarak devam etmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Hafız çocuklarımıza hediye olarak altın hediyemiz var. Erkek öğrencilerimize yaptıkları eğitimi de simgeleyen cübbe ve sarık, kız öğrencilere de bir elbise ve başlara takılan taçla onları taçlandıracağız.” dedi.
 Törenin sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan 77 erkek hafıza diplomaları ve cübbe, sarık gibi çeşitli hediyeler verildi.
 

 
AK Gençlik kongreye gitti
 
Buz Hokeyi Okulu Projesi başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müze 150 bin ziyaretçiyi ağırladı
M.COŞKUN-Erzurum Müze Müdürü Mustafa Erkmen, “Kayak için ilimize gelen ...
Doğu’da tandır geleneği devam ediyor
Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki köylerde yaşayan vatandaşların vazgeçilmezi ...
Şair Nef’i rahmet ve saygıyla anıldı
Pasinler Turizm ve Yaylacılığı Geliştirme Derneği Divan Edebiyatının önemli ...
 
Erzurum’da okur sayısı yüzde 40 oranında arttı
M.COŞKUN-e-Kütüphane, gezici kütüphane gibi projelerle Erzurum’da okuyucu ...
Erzurum’a EMİTT ödülü
Emitt Fuarına, Kış Turizmi, Termal Turizmi ve Sağlık Turizmi alanlarında ...
Sarıkamış Şehitleri konferansla anıldı
Erzincan İl Müftülüğü ve Erzurum Eğitim Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği ...
 
Marka sanatçıdan marka destek
Sanatçı Dilek Şimşek, İbrahim Erkal parçalarından oluşan yeni bir albüm ...
Erzurum nerede….!
Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa, vefatının 67. yıl dönümünde ...
Dadaşlar Herfene’de buluştu
- Arifiye Erzurumlular Derneği tarafından, her ayın 25’inde yapılan herfene ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri