Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
26 Nisan 2012 Perşembe - 03:17

Yatırımcı 2'inci OSB'yi bekliyor

Yeni Teşvik Paketinin açıklanmasıyla birlikte, yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelen Erzurum’da 2’inci Organize Sanayi Bölgesinin ivedilikle şekillendirilmesi bekleniyor.

Yatırımcı 2 inci OSB yi bekliyor

M.Hanifi AKSAKAL/ERZURUM gazetesi
1. Organize Sanayi Bölgesinin tamamına yakının dolu olması nedeniyle yatırımcıların çevre illere akın ettiği iddia ediliyor. Teşvik paketinin iyi değerlendirilmesi halinde Erzurum’a 2’den fazla organize sanayi bölgesine bile ihtiyaç duyulması işten bile değil. Aksi halde 2. bölgenin açılması bile hayal olarak görülüyor.
ALTAN; 2. ORGANİZE ÇABUCAK BİTİRİLMELİ
Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, yeni teşvik paketinde beklentilerin karşılandığına dikkat çekti. Altan, hükümetin 4. Teşvik Paketinin ekonomik ve sosyal gelişmeler, değişiklikler göz önüne alınarak güncel ihtiyaç ve beklentilere göre hazırlandığını ifade etti.
KUDAKA Genel Sekreteri Altan, Erzurum gibi sanayi gelişimine ve yatırımlara ziyadesiyle ihtiyaç duyan ve bu alanda süratle koşma hevesinde olan Erzurumlu yatırımcılar için büyük önem arz ettiğine işaret ederek, "Bölgesel Teşvik Uygulaması Sistemi, İl Bazlı Bölgesel Teşvik Sistemi olarak güçlendirildi. Bu bağlamda Erzurum’da da 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerli olacak 5. Bölgede yer alan Erzurum’un bulunduğu bölge itibariyle yatırımlardan ve teşviklerden yoğunluklu biçimde yararlanacak olması ve oldukça tatmin edici bir kapsamda bulunması memnuniyet vericidir. Ancak, çok önemli bir husus; Erzurum 5. Bölge'de yer almasına rağmen, Organize Sanayi Bölgelerimizde yapılacak olan tüm yatırımlardan aynı 6. Bölge gibi değerlendirilecek olması ve 6. Bölge desteklerinden faydalanacak olmasıdır. Bu durumda 1. Organize Sanayi Bölgesinin dolu olduğu göz önüne alındığında büyük bir fırsatın değerlendirilmesi gerekmektedir. Yeni teşvik paketleri organize sanayi bölgelerinin önemini artırıyor. Fakat bu yasadan faydalanmak için Erzurum’un 2013 yılına kadar mutlak surette yatırımcıya yer tahsisi gerekiyor. Aksi halde 5. bölgede olmanın bir önemi kalmaz. Düzce veya Aksaray gibi batıya daha entegre olmuş iller dururken kimse Erzurum’a yatırım yapmaz” dedi.
DOLAR; YATIRIM YAPACAK ARSA BULAMIYORUZ
Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Osman Dolar, 2. Organize Bölgesinin acilen şekillendirilmesi gerektiğini söyledi. Dolar, “Erzurum’un teşvik paketinden bir an önce faydalanması gerekiyor. Üyelerimiz boş arsa bulamıyor. 2. organize Sanayi Bölgesinin ivedilikle açılması şart olmuştur. Erzurum 2. Organize için seferber olup bir önce bitirilmesi için uğraşmalıdır. Ticaret Bakanlığının bütçe çıkarmasına rağmen 2 . Organizenin alt yapı çalışmaları halen neden bitirilmiyor anlayabilmiş değiliz” şeklinde konuştu.
 
 
 

 
Hacıcuma’da bacalar çöplük oldu
 
İyi başladık, kötü bitirdik..
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERZURUMLU 26 Nisan 2012 Perşembe 10:41

SAYIN OSMAN DOLAR BEY KARDEŞİM. GEZKÖYLE ILICA ARASINDAKİ BOŞ ARAZİLER DEYERLENDİRİLEMEZMİ SANAYİNİN KARŞISI HEM ERZURUM GİRİŞİ ŞEKİLLENİR.ALT YAPISI VAR TOKİ ARACILIĞIYLA ORALARDA COK ĞÜZEL SANAYİ BÖLĞESİ OLABİLİR. SAYGILARIMLA.

Yorumu oyla      6      4  
çetin 26 Nisan 2012 Perşembe 10:24

ilginç olan iki güzide sivil toplum örgütünün başında olan Sayın DASİDEF başkanı osman bey ve MÜSİAD Başkanı mustafa bey aynı gün demeç vererek arsa olmadığından yakınıyorsunuz. Bu memleketin güzida insanları başınızı kumdan kaldırın artık... doğu anadolu bölgesinin en geniş yüzölçümüne sahip bu memlekette arsa kalmadı diyorsunuz. osman bey yatırım yapacak iş adamı olduğunu arsa bulunmadığını mustafa beyde kooperatifleşme yapacak arsa olmadığını beyanatını veriyorsunuz. hayret yaaaa imara açılan çat yolu üzeri , çat yolu ile dadaşkent yolunu bağlayan yol üzeri yarımca mahallesi çevresi daha sayayımmı . ARSA var bu memlekette sadece yatırım yapacak iş adamı lazım bunu belirtin... selamlar

Yorumu oyla      6      4  
burak 26 Nisan 2012 Perşembe 09:37

ne kadar haklı konuşuyorsunuz bu memlekette iş adamları sadece basın da gövde gösterisi yapıyor icraata gelince kimseyi göremezsin....

Yorumu oyla      6      4  
samet 26 Nisan 2012 Perşembe 09:36

haklısım kardeş arsa çok ama yatırım yapacak iş adamı yok. bu memleketin kaderi....

Yorumu oyla      6      4  
taha 26 Nisan 2012 Perşembe 09:35

Sayın Osman DOLAR yukarda beyanat vermiş olduğunuz yazınızda üyelerinizin boş arsa bulmakta zorlandığını belirtmişsiniz. iyi bir çalışma yapmadığınız burdan belli. şu anda imara açılacak olan çat yolu üzerinde boş arsalar mevcut olup değeri verildiği taktirde iş adamlarımıza satılabilecek durumdadırlar....yeterki bu memlekete gerçekten yatırım yapacak iş adamları olsun....

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lojistik Köy’de bekleyiş sürüyor
Erzurum’da yıllardan beri konuşulan ancak geçen yıl ilk ihalesi yapılan ...
Esnaf ‘Parakende Yasası’nı bekliyor
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, yasalaşması ...
Vatandaş denetim istiyor
Ekmeğin gramajının düşük olduğunu ileri süren vatandaşlar fırınlara denetim ...
 
Yazlık giysiler cep yakacak
Havaların ısınmasıyla birlikte yazlık giysiler de vitrinlerdeki yerlerini ...
İnşaat sezonu başladı
Son yılların en soğuk ve uzun kış mevsiminin yaşandığı Erzurum’da karların ...
Tohumlar tezgaha çıktı
Oltu ilçe merkezinde ilkbaharın gelmesiyle birlikte ekim ve dikim işleri hız kazandı.
 
SGK pirim takibinde
SGK kayıtdışılıkla etkin mücadelesini sürdürüyor. Kurumca bu kapsamda ...
Şengül'e 'Ekmek Ödülü'
Kütahya Gazi Kemal Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Türkiye genelinde ...
ABİGEM Projesi birinci oldu
Kurulduğu 2008’den bugüne kadar bölgedeki küçük ve orta büyüklükteki İşletmelere, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri