Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
19 Ocak 2012 Perşembe - 07:59

Yatırımcılar 2’inci OSB’yi bekliyor

Erzurum’da, 1975 yılında faaliyete geçen 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) tüm parsellerinin dolması üzerine, kurulması gündeme gelen 2. OSB’nin altyapı ihalesi yapıldı.

Yatırımcılar 2’inci OSB’yi bekliyor

ERZURUM (İHA) - Erzurum’da, 1975 yılında faaliyete geçen 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) tüm parsellerinin dolması üzerine, kurulması gündeme gelen 2. OSB’nin altyapı ihalesi yapıldı.
Konuyla ilgili bilgi veren Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı ve 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın, 1998 yılında, Pasinler yolu üzerinde bulunan ve il merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Güney Taşsırtı mevkiinde 216 hektarlık bir alanın yeni Organize Sanayi Bölgesi olarak seçildiğini ve aynı yıl yatırım programına alındığını söyledi.
KAMULAŞTIRMA TALİMATI
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Müteşebbis Teşekkül Başkanlığı’na gönderdiği kamulaştırma talimatı doğrultusunda çalışmalar yapıldığını kaydeden Özakalın bu kapsamda mülkiyet listeleri, kadastral pafta ve topoğrafik haritaların ilgili bakanlığa gönderildiğini ifade etti. 2001 yılında kuruluş protokolünü Bakanlığa onaylattırmak suretiyle 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin tüzel kişiliğinin tescil edildiğini dile getiren Saim Özakalın ayrıca yeni OSB’nin imar planına esas olacak jeolojik ve jeoteknik raporların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onaylatıldıktan sonra 11 Mayıs.2005 tarihinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’ne gönderildiğini kaydetti.
21 Mayıs 2010 tarihinde müteşebbis heyet ve yönetim kurulunun oluşturulduğunu anlatan Özakalın şunları söyledi; “Müteşebbis heyetimiz ilk etapta 216 hektarlık alanın 50 hektarı için altyapı projeleri için ihale şartnamesi hazırlayıp basın ilan yoluyla ihaleye çıktı. Yapılan ihale sonucu alt yapı projeleri 170 bin lira bedelle Güngör Mühendislik Firması’na ihale edildi. İhale süreci 8 ay olup, alt yapı projeleri bittiği takdirde üst yapı projelerinin yapımına geçilecek. 2013 sonu itibarıyla yapım işinin bitirileceği hedefleniyor. Ayrıca 2012-2015 yapım ihalesi işe de Bakanlık tarafından yatırım programına alındı.”
YATIRIMCILARIN BEKLENTİSİ
2. OSB’nin, Erzurum’da yatırım yapmak isteyen müteşebbisler için büyük önem taşıdığını vurgulayan Saim Özakalın, yeni organize sanayi bölgesinin inşa edilmesiyle ilgili her türlü çalışmayı yakından takip edeceklerini belirterek, projenin hayata geçirilmesi için çaba gösteren başta Vali Sebahattin öztürk olmak üzere, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü yetkililerine ve müteşebbis heyet üyelerine teşekkür etti.
Başkan Özakalın ayrıca, 2. OSB’yle ilgili gelişmeleri de ETSO’nun web sitesi üzerinden kamuoyuna duyurmaya özen göstereceklerini sözlerine ekledi.
2. OSB’de ihale edilen altyapı projeleri şöyle sıralandı; “İmar Planı, İçme Suyu, Kullanma Suyu, Atık Su,Kanalizasyon, Yağmur Suyu, Elektrik, Yol, Telekom, Altyapı Sistemine Ait Projeler, Arıtma Tesisi Yolları, Haberleşme Şebekesi, Drenaj İşleri ve Hali Hazır Parselasyon işleri”

 
‘Bir gün sen de olabilirsin’
 
İran Başkonsolosundan Vali Çiçek'e ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narmanlı besiciden örnek çaba
Narman ilçesine bağlı Kırkevler Mahallesi’nde hayvancılık yapan Mustafa ...
Toprak analiz desteğinde süre uzatıldı
Pasinler İlçesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce 2011 yılı toprak ...
AVM’de ticaret istişaresi
Palandöken ilçesinde bulunan Erzurum Alış Veriş Merkezi (AVM), kiracılarıyla buluştu.
 
Yıl yılı arattı…
Erzurum Teşvik belgeli yatırım sayısında 39’uncu sırada yer aldı. 2010 ...
Çaykur’da Bölge Bayileri buluşması
Çaykur Erzurum bölgesi ve bölgeye bağlı Erzincan, Kars ve Ardahan Çaykur ...
Emlak sektörü nefes aldı
Erzurum da emlakçilerin imdadına yeni konutlar yetişti. Kentin birçok ...
 
KUDAKA destekleri açıklandı
KUDAKA 2011 Yılı Teknik Destek Kasım – Aralık Dönemi Değerlendirme sonuçları açıklandı.
Kuzeydoğu’da kalkınma projesi açılımı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Kars'ın Et Balık ...
ERGİAD’lı işadamından yatırım
Erzurum'da kurulan kağıt toplama dönüşüm deposunun hizmete girmesiyle ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri