Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
23 Nisan 2012 Pazartesi - 04:10

Yiğidin yiğit olduğu şehirdeyiz’

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Erzurum’un tarihteki önemine işaret ettiği konuşmasında “Bugün, Anadolu’nun kalbindeyiz. Çünkü Malazgirt’le sahiplendiğimiz Anadolu’da, ilk devleti kurduğumuz şehirdeyiz. Ayazın, ayaz; Erin, er; Yiğidin, yiğit olduğu, dadaşların şehrindeyiz” ifadesini kullandı.

Yiğidin yiğit olduğu şehirdeyiz’

ERZURUM
Erzurum’da düzenlenen ve vatandaşların görüşlerini yansıttığı anayasa toplantısında konuşan TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmak için yeni anayasa yapmak zorunda olduğunu vurguladı.Hisarcıklıoğlu, “Mevcut sistem bu milletin gerçek potansiyelini engelliyor” dedi.
Anayasa Platformu adı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının, TEPAV sekretaryasında düzenlediği geniş katılımlı “Anayasa Vatandaş Toplantıları”nın 12’csi, Erzurum’da gerçekleştirildi.
Cemal Gürsel Spor Salonu’nda yapılan toplantıya, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun AKP, CHP, MHP ve BDP’li üyeleri, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Anayasa Platformu Üyeleri, yerel ve ulusal STK temsilcileri ile rassal olarak belirlenen vatandaşlar katıldı.
ANADOLU’NUN KALBİNDEYİZ
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Erzurum’un tarihteki önemine işaret ettiği konuşmasında “Bugün, Anadolu’nun kalbindeyiz. Çünkü Malazgirt’le sahiplendiğimiz Anadolu’da, ilk devleti kurduğumuz şehirdeyiz. Ayazın, ayaz; Erin, er; Yiğidin, yiğit olduğu, dadaşların şehrindeyiz” ifadesini kullandı.
Erzurumlularla yeni anayasayı konuşmak üzere geldiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, “Bu süreçte Erzurum’un anlamı çok farklı. Çünkü Erzurum, Kurtuluş mücadelemizin “ilk ateşinin” yakıldığı şehir. Erzurum, Türkiye Cumhuriyeti tohumunun, toprağa atıldığı şehir. Bundan tam 93 yıl önce, ülkemiz işgal altındayken Erzurum Kongresinde millet olma bilinci uyandı. Farklı görüşteki, farklı mezhepteki insanlarımız, farklılıklarını bir kenara attılar. Tek yumruk olup, “Millet, işgale hep birlikte karşılık verecektir” dediler. İşte Erzurum geçmişte nasıl bu ülkenin kaderinin çizildiği kent olduysa, şimdi de Türkiye’nin geleceğini tayin eden şehir olacak. Geleceğimizin yol haritası olan Yeni Anayasa’ya, bugün katkı vereceksiniz” dedi.
TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN BİRARAYA GELDİK
Türkiye’nin değişik kesimlerini teksil eden sivil toplum örgütlerinin tek çatı altında bir araya geldiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Aramızda işadamı da var, işçi de var. Esnaf var, memur var, emekli var. Bu kuruluşların hepsinin fikirleri farklı, dünya görüşleri farklı, çıkarları farklı. Tek tek sorarsanız, hepimiz farklı şeyler söyleriz. Ama bu ülkenin geleceği için bir araya geldik. Tek yürek olduk. Sayın Meclis Başkanımız ve meclisteki siyasi partilerimizin temsilcileri de bu masada Seçim öncesi verdikleri sözün arkasında duruyorlar. Yeni Anayasa için büyük emek harcıyorlar.Çünkü hepimizin yüreği, daha güçlü bir Türkiye için atıyor” diye konuştu.
YENİ ANAYASA SÜRECİ
Ülke olarak hedeflere ulaşmak için yeni anayasayı yapmanın zorunlu olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:“Bakın, içinde bulunduğumuz dönemde, küresel dengeler hızla değişiyor. 150 yıldır egemen olan Batı bocalarken; Güneş yeniden doğudan yükseliyor.Bu süreçte, Türkiye için yepyeni bir fırsat doğuyor. Bölgesinin en güçlü ülkesi olan Türkiye artık kabına sığmıyor, küresel güç olmak istiyor. Türkiye bugün dünyanın 17. Büyük ekonomisi. Bununla gurur duyuyoruz. Ama açık söylemeliyim, bu benim içime sinmiyor. Bize yakışan, en tepeye oynamak. Bizim ecdadımız bunu yaptı. Bizim de bunu yapacak gücümüz fazlasıyla var. Şimdi, millet olarak önümüze bir hedef koyduk: Cumhuriyetimizin 100. Yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız. Bu ülkeyi daha GÜÇLÜ, bu milleti daha zengin yapacağız. Kaybedecek 1 dakika bile vaktimiz yok. ama artık, mevcut sistemle hedeflerimiz uyuşmuyor. Mevcut sistem bu milletin gerçek potansiyelini engelliyor. Çünkü Anayasa her alanda önümüzü tıkıyor. Koşacak gücümüz varken, yürüyerek ilerliyoruz. Yani bu elbise artık, bu bedene dar geliyor.”
MİLLETİN SÖYLEYECEK SÖZÜ VAR
Yeni anayasanın yazılması kadar, nasıl yazılacağının da önemli olduğunu bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bugüne kadar millete hep, ‘siz bilmezsiniz’ dediler. Biz yazarız, siz uyarsınız dediler. Anayasalar, kapalı kapılar ardında, uzmanların mutabakatı ile yazıldı. İşte bu yüzden, bugüne kadar yapılan hiçbir Anayasa’nın bereketi olmadı. Şimdi meclisimiz milletin eli, kendi anayasasına değecek diyor. Bunun en somut göstergesi işte bu tablodur: Anayasa için ayağınıza geldiler. Çünkü artık bu milletin söyleyecek sözü var” dedi.
Erzurumlulardan anayasadan istediklerini özgürce söylemelerini isteyen Hisarcıklıoğu “Nasıl ki Erzurum bu ülkenin kuruluşunda söz aldı, şimdi de bu ülkenin geleceği için söz alacak. Şimdi söz sizde.Bugün; ne hissediyorsunuz, neyi düşünüyorsanız söyleyin. Her konuda özgürce konuşun. Nasıl bir ülke istiyorsanız, nasıl bir devletin vatandaşı olmak istiyorsanız anlatın. Eğer bugün konuşmazsanız, vebali sizindir. bunun hesabını çocuklarınıza veremezsiniz. İçiniz rahat olsun; Bu çabanız boşa gitmeyecek. Emin olun, sesiniz duyulacak, fikirleriniz Ankara’da yankılanacak. Tüm fikirlerinizi toparlayıp, Meclis uzlaşma komisyonumuza teslim edeceğiz. İnanıyorum ki, onlar da görüşlerinizi dikkate alacaklar” ifadesini kullandı.
 

 
Erzurum’dan Türkiye’ye Mesaj
 
Erzurum’da ‘Yeni Anayasa Buluşması’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’dan Türkiye’ye Mesaj
TBMM Başkanı Cemil Çiçek , Anayasa Platformu’nun 12. Toplantısını Erzurum’da ...
Özal rahmetle anıldı
Merhum Turgut Özal vefatının 19. yılında mevlitle anıldı.
Yeraltı Çarşısı yıkılacak mı?
Gürcükapı semtinde bulunan Manavlar Pasajı’nın, bölgede gerçekleştirilecek ...
 
Karataş, gözyaşlarıyla uğurlandı
Van’da operasyona giderken geçirdiği trafik kazası sonucu kaldırıldığı ...
Akdağ’dan özür çağrısı
Akdağ, BDP Milletvekili Üçer'i Türk kamuoyu önünde hiçbir gerekçeye dayanmadan ...
Tortum yasta
Van’ın Başkale İlçesi Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan Erzurum’un ...
 
Gökçeada İspirli Kurt’a ağlıyor
Gökçeada ilçesinden Çanakkale'deki eğitim seminerine katılmak üzere sabah ...
2012 YGS Sonuçları açıklandı.
1 Nisan 2012 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (2012-YGS) ...
Sağlık Sen’den tepki
Sağlık Sen Erzurum Şubesi üyeleri, Gaziantep de Kalp ve Göğüs Cerrahı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri