Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>SPOR
12 Eylül 2011 Pazartesi - 08:21

Yıldırım bu kez ikinci oldu

Dağ-Der ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 2. Yağlı Güreş Şenliği Botanik Park'ta yapıldı. Başpehlivanlık müsabakalarında Erzurumlu pehlivan Savaş Yıldırım ikinci oldu. Türkiye'nin dört bir yanından gelen ve 12 kategoride toplam 233 pehlivanın katıldığı yağlı güreş şenliği, er meydanında birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne oldu.

Yıldırım bu kez ikinci oldu

ERZURUM
Dağ-Der ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 2. Yağlı Güreş Şenliği Botanik Park'ta yapıldı. Başpehlivanlık müsabakalarında Erzurumlu pehlivan Savaş Yıldırım ikinci oldu.
Türkiye'nin dört bir yanından gelen ve 12 kategoride toplam 233 pehlivanın katıldığı yağlı güreş şenliği, er meydanında birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne oldu.
Bu yıl ikincisi düzenlenen ve gelenekselleşen güreşlerde başpehlivanlık müsabakasında Erzurumlu Savaş Yıldırım ile güreşen Serhat Gökmen son anda yaptığı atakla rakibini yenerek günün şampiyonu oldu. Başpehlivanlık müsabakalarında İkinci Savaş Yıldırım, üçüncü ise Recep Kara ile Kenan Şimşek oldu.
16 başpehlivanın katıldığı güreşlere aralarında Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Kara, Kenan Şimşek, Hasan Tuna, Savaş Yıldırım, Ekrem Yavuz Serhat Gökmen, Abdullah Güngör, Ekrem Yavuz, Kadir Ergün, Muharrem Kaya, Yüksel Kalay, Osman Özgün ve Murat Aydoğdu gibi güreşçiler katıldı.
Botanik Park'ta düzenlenen yağlı güreş müsabakaları çok zorlu güreşlere sahne oldu. Yer yer izleyiciler ezilme tehlikesi atlatırken, güreş meydanından kemik sesleri geldi. Güreşlerde Recep Kara sakatlandığı için yarı final müsabakasına çıkamazken, kaburgalarından sakatlanan Küçük Orta Boyda Bursa Yıldırım Belediyesi güreşçisi Halit Parlar ambülansla hastaneye kaldırıldı. Parlar'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.
"GÜREŞLER GELENEKSEL OLARAK DEVAM EDECEK"
Dağ-Der Başkanı Erkan Aydın, geleneksel sporlardan olan yağlı güreşin unutulmaması ve gelecek nesillere tanıtılması için organizasyonu düzenlediklerini belirterek, "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz yağlı güreşlerimiz ile Bursalılarla buluşuyoruz. Ata sporumuz olan yağlı güreşlerin unutulmaması için bu organizasyonu düzenledik. Bizde Dağ-Der olarak gelenekten geleceğe bu etkinliği kapsamında yağlı güreşimizi gençlerimize aktarmak istedik. " dedi.
Dağ-Der Yağlı Güreşleri'ni geleneksel olarak devam ettireceklerini anlatan Aydın, kendilerine destek veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti.
Büyük çekişmelere sahne olan yağlı güreşlere büyük ilgi yaşanırken, güreşçiler sıcak havaya rağmen şampiyon olabilmek için yoğun mücadele verdi. Güreşler için onlarca kilo yağ tüketilirken, güreşçiler müsabaka sonrasında temizlenmek için uzun süre sabunlanmak zorunda kaldı.
"KILÇIK POZİSYONU İLE MAÇI ALDI"
Zorlu ve çekişmeli müsabakalardan sonra geçilen başpehlivanlık güreşleri favori gösterilen Savaş Yıldırım'ın aksine Serhat Gökmen güreşlerin şampiyonu oldu. Ani bir atakla Yıldırım'ı yenen Gökmen Bursa Dağ-Der Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu. Geçen yıl birincisi düzenlenen Dağ-Der Yağlı Güreşleri'nin ilk başpehlivanı ise Hasan Tuna olmuştu.
Madalya töreninden sonra birbirini tebrik eden güreşçiler kucaklaşarak ayrıldı.
Bursa Dağ-Der Yağlı Güreşleri'nin bu yılki başpehlivanı olan Serhat Gökmen müsabaka sonrasında şampiyon olduğu için çok mutlu olduğun belirterek, "Çok güzel güreşler oldu, çok iyi bir organizasyon, emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Yağlı güreşin futboldan sonra daha da çok ilgi görmeye başlaması bizi sevindirdi. Benim için iyi bir sonuç, yeni sakatlıktan çıkmıştım. " dedi.
Ani atakla maçı kazandığını belirten Serhat Gökmen, "Benim stilim bu rakiple karıştıktan sonra kontratak yapıp sonuca ulaşmak. Çünkü boy ve kilo olarak onlara karşı biraz az olduğum için genelde teknik ve enstantane ve ani atakla sonuca gitmeye çalışıyorum. " şeklinde konuştu.
YILDIRIM’IN DEĞERLENDİRMESİ
Günün ikincisi Savaş Yıldırım ise, Bursa'nın çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirterek, "Biz de güreş adına elimizden geldiğince güzey şeyler sunmaya çalıştık. Finalde kaybettim, yinede mutluyum, ikincilikte benim için iyi sayılır. Bizim her hafta maçlarımız çetin bir şekilde devam ediyor. " dedi.
Finalde avantayı son anda kaybettiğini anlatan Savaş Yıldırım, "Finalde künde kılçık pozisyonu oldu. Ben künde atarken Serhat bana kılçık yaparak açık düşürdü ve kazandı. O pozisyonda bende alabilirdim ama, o aldı, avantaj bende idi ama kaybettim, kendisini kutluyorum. " şeklinde konuştu.
 
Bursa Dağ-Der Yağlı Güreşleri'nde yapılan kategorilerde şu güreşçiler şampiyon oldu:
 
Miniklerde 1'de 1. Umur Aydın, Minikler 2'de Ali Osman Erbay, Teşvik 1'de Muzaffer Sülün, Teşvik 2'de Ahmet Uçar, Tozkoparan'da Ahmet Özdemir, Ayak'ta Burak Doğan, Deste Küçük Boy'da M. Ali Şahin, Deste Büyük Boy'da Ali Kamil Yavuz, Başaltında; İsmail Varol, Küçük Orta Küçük Boyda; Hakan Aydoğan, Küçük Orta Büyük Boyda; Serkan Serttürk, Büyük Orta Boyda; Mustafa Okulu, Başaltında ise İsmail Varol.

 
Curlingte Erzurum damgası
 
İstihdamda ATASEM atılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Curlingte Erzurum damgası
Curling Federasyon Kupası adı altında bu sene ilk kez Erzurum'da düzenlenen ...
B.Şehir Belediye galibiyete hasret
Erzurum Büyükşehir Belediyespor Darıca Gençlerbirliği maçında da yenilgi ...
Vali Öztürk, Asa’yı ağırladı
- Anadolu Spor Akademisi (ASA) Yöneticileri Vali Sebahattin Öztürk’ü makamında ziyaret ettiler.
 
Okçulukta tarihi başarı
Erzurumlu Milli Okçu Doğan Hancı, yine bir ilke imza atarak, adından söz ...
Spor Akademisi Projesi’nde başarı
Anadolu Spor Akademisi Genel koordinatörü Özcan Şimşek, Doğu ve Güneydoğu ...
Erzurum, futbol takımlarının kamp adresi
Salon sporları ve buz sporlarının yanı sıra futbolda da Erzurum takımların ...
 
Curlingte kupa heyecanı
Federasyon Kupası Curling maçları bugün başlayacak. Üç gün sürecek olan ...
Buz Zirvesi tamamlandı
Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl ...
B.Belediyespor taraftar desteği bekliyor
TFF 3. Lig 3. Grup takımlarından Erzurum Büyükşehir Belediyespor Teknik ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri