Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>GUNCEL
26 Ekim 2011 Çarşamba - 06:12

Yüreğimiz yanıyor..!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, “Van’da ve Erciş’te medyana gelen deprem afetinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmetler diliyorum. Cenab-ı Hakk’a milletimizi ve Âlem-i İslam’ı bu tür musibetlerden koruması, muhafaza etmesi için dua ediyorum” dedi.

Yüreğimiz yanıyor..!

ERZURUM
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Ankara Büyük Anadolu Otel’de düzenlenen “Sosyal Hizmet Kurumlarında Göreve Giden Din Görevlilerine Eğitim Semineri” ne katıldı.
Seminerde yaptığı konuşmaya Van’da meydana gelen depremden söz ederek başlayan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Van’da ve Erciş’te medyana gelen deprem afetinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmetler diliyorum. Cenab-ı Hakk’a milletimizi ve Âlem-i İslam’ı bu tür musibetlerden koruması, muhafaza etmesi için dua ediyorum” dedi.
KRİZ TOPLANTISI
Diyanet İşleri Başkanlığı Merkezi’nde bir kriz toplantısı düzenlediklerini hatırlatan Başkan Görmez Başkanlık Merkezinden iki ekip ve deprem bölgesindeki civar illerden Van ve Erciş’e personel sevk ettiklerini söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez “Afet Hallerinde Din Hizmetleri” projesi hakkında da bilgiler verdi. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile proje üzerinde uzun zamandan beri çalışıldığını belirten Başkan Görmez, din görevlilerinin doğal afetlerde de görev alması gerektiğinden söz etti. “Her ilde din hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olan, moral motivasyondan cenaze ve tekfin hizmetlerine varana kadar yapılabilecek tüm hizmetlerde, bu alanda eğitim almış din görevlilerimizin hazır olması gerekiyor” diyen Başkan Görmez, din görevlilerinin bölgede yaptığı hizmetlerin her türlü takdire şayan olduğunu söyledi.
“DİN HİZMETİ KAVRAMININ TANIMI DEĞİŞMİŞTİR…”
Diyanet İşleri Başkanı Görmez konuşmasında “din hizmeti” kavramının tanımında zamanla değişim olduğunu belirtti. “İnsanlığın yararına olan işler din ve iman ile ilintilidir” diyen Başkan Görmez, din hizmeti kavramının sadece camide namaz kıldırmayı, cenaze yıkamayı, ve hac görevlerini üstlenmeyi değil bireyin ve toplumun hatta insanlığın kanayan yaralarını sarmayı da kapsadığını vurguladı.
Farklı kesimlere farklı üslûplarla hitap edilmesinin gerekliliği üzerinde duran Başkan Görmez, “Çocuk, genç ve yaşlı kesime ulaşamadığımız sürece bu toplumun istikbaline erişemeyiz” şeklinde konuştu. Din Görevlilerine “Kendinizi yalnızca cami hizmetleriyle sınırlamayın” uyarısında bulunan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, özellikle çocuklar ile ilgili yürütülen çalışmalarda ‘çocuk dilinin öğrenilmesi’ gerektiğini söyledi. Başkan Görmez iman, Allah, cennet, ahiret gibi kavramları çocuklara aktarmada kaynakların yetersiz kaldığını da sözlerine ekledi.
“GENÇLER SANAL ORTAMA ESİR OLDULAR”
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, gençlerin sanal ortama olan aşırı ilgilerine de değindi. “Gençler sanal ortama esir oldular. Onları hakikatle nasıl buluşturabiliriz bunun üzerinde düşünmemiz gerekiyor” diyen Başkan Görmez, kadına yönelik şiddet konusunda da önemli açıklamalar yaptı.
Kadına yönelik şiddetin İslamofobianın temel argümanlarından biri haline geldiğinin altını çizen Başkan Görmez, kadına yönelik şiddet konusunda uluslar arası düzeyde ses getirecek çalışmaların yapılmadığını belirtti.
Beş gün sürecek seminerin açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın toplumun bütün kesimlerine din hizmeti ulaştırma görevinin bulunduğunu söyledi. Dünyada hızla yaşanan değişim ve dönüşümleri din görevlilerinin de takip etmesi gerektiğini ifade eden Yiğit, yaşlı, engelli ve muhtaç durumdaki vatandaşların özellikli hedef kitle olduğunu bildirdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandığını belirten Yiğit, her iki kurumun halkın bilinçlendirilmesi konusunda ortak çalışmalar yapacağını dile getirdi.

 
Şehit Ailelerinden milli ders..!
 
Yardımları yağmaladılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Ailelerinden milli ders..!
Van'da meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremde evleri yıkılan vatandaşlara ...
Aksak: 'Gün bugündür'
AK Parti Erzurum Milletvekili Aksak, Van ve Erciş'te meydana gelen deprem ...
Dadaşlar Van için tek yürek
Van'da yaşanan 7.2 şiddetindeki depremin ardından Erzurum Palandöken ilçesi ...
 
Aziziye’de Van seferberliği
Aziziye Belediyesi, Van depremi sonrası bölgeye yardım için seferber oldu. ...
‘Biz gerçekten milletiz’
Atatürk Üniversitesi’nde konferans veren ve kendisini “Kişisel Gerileyiş ...
Gurbetteki dadaşlardan milli tepki
İzmir Şehit Aileleri Derneği ve Ege Erzurum Dernekleri Birliği Fedarasyonu ...
 
Memleketindeki depremde ekipleri yönetiyor
Bursa Valiliği, Van'daki depremden 1 saat sonra, daha önceki birçok depremde ...
Afet evlerini Büyükşehir taşıyacak…
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Van’da dün meydana gelen 7,2 şiddetindeki ...
Erzurumlu hayırsever dua aldı
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede yaşanan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri