Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>BÖLGEDEN
21 Kasım 2011 Pazartesi - 00:34

156 köy yolu kapalı

Doğu Anadolu Bölgesinde 156 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

156 köy yolu kapalı

ERZURUM
Doğu Anadolu Bölgesinde 156 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Kars'ta dondurucu soğuklar etkisini göstermeye başladı. Selim ilçesine bağlı Çıplaklı köyünde evlerin camları buzla kaplanırken, bir okulun çeşmesinin etrafında da buz kütleleri oluştu. Köye giden bir taksi seyir halindeyken yolda dondu.
Dün etkisini gösteren kar yağışı gece yerini dondurucu havaya bıraktı. Selim ilçesinde evlerin camları içeriden buz tutarken, gece en düşük hava sıcaklığının ise eksi 18 dereceye kadar düştüğü belirtildi. İlçeye bağlı Çıplaklı Köyü İlköğretim Okulu'nun önündeki çeşmenin etrafında oluşan buz kütleleri, öğrenciler tarafından keserle kırıldı. Selim ilçesinden Çıplaklı köyüne gitmekte olan bir taksi ise Meryemana mevkiinde seyir halindeyken yol ortasında donarak kaldı.
Çıplaklı köyü Şehit Er Sinan Polat İlköğretim Okulu'nun çeşmesinin üzerini tutan buzları keserlerle kıran çocuklardan Umur Özdemir, "Dün kar yağmıştı. Bugün acayip buz burası yollar kayıyor. Bu çeşmenin buzlarını kırmaya çalışıyorum. Acayip şekilde buz kütleleri oluşmuş. Biz de şimdi bu buz kütlelerini kırıyoruz ki su içelim" dedi.
Öte yandan, Çıplaklı köyüne yolcu götürmek isteyen Selim Taksicisi Kerem Durdi, aşırı soğuktan aracının LPG olması nedeniyle tüpünün donduğunu belirtti. Kerem Durdi, "Köye gidiyorduk araçtaki tüpümüz dondu ve burada adeta mahsur kaldık. Hava çok soğuk eksi 18-20 dereceye kadar çıkıyor. Şu anda arabamız dondu ve bizler de bez minderle tüpü sardık 2-3 saattir burada bekliyoruz. Bir yolunu bulup çalıştırıp gideceğiz" dedi.
MUŞ
Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 156 köy yolu ulaşıma kapanırken, Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 10 derece ile Erzurum'da ölçüldü.
 Muş Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şehmus Yentür, aralıklarla devam eden kar yağışı ve yüksek kesimlere etkili olan fırtınanın ekiplerin yol açma çalışmasını güçleştirdiğini, ulaşıma açılan köy yollarının yüksek kesimlerdeki fırtına ve tipi nedeniyle kısa sürede kapandığını belirtti.
 MUŞ YOLLARI KAPANDI
Yentür, şu anda merkezde 25, Malazgirt'te 30, Bulanık'ta 30, Varto'da 60, Hasköy'de 1 ve Korkut'ta 10 olmak üzere toplam 156 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyledi.
 Karayolları 113. Şube Şefliğine bağlı kar temizleme ekiplerince Muş-Kulp, Muş-Bingöl, Muş-Erzurum ve Muş-Bitlis karayollarında çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Karayolları 113. Muş Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu, yüksek kesimlerde tuzlama çalışmalarına başladıklarını kaydetti.
 YÜKSEK BASINÇ SİSTEMİ ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nin güney kesimlerinde aralıklarla kar yağışı etkili olur.
 Bölgenin kuzey kesimlerinde havanın açmasıyla birlikte hava sıcaklıklarında düşüş yaşandı. Gece en düşük hava sıcaklığı eksi 10 derece ile Erzurum'da ölçülürken, Ardahan'da eksi 8, Kars ve Bayburt'ta eksi 4, Ağrı'da eksi 2, Iğdır ve Erzincan'da 1 derece olarak tespit edildi.
 Günün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan'da 1, Ağrı'da 3, Bayburt'ta 6, Iğdır'da 9 ve Erzincan'da 10 derece olması tahmin ediliyor.
 Yetkililer, gündüz ısınan havayla birlikte çatılardaki buz sarkıtlarının düşme tehlikesi bulunduğuna dikkati çekerek, bu konuda dikkatli olunması uyarısında bulundu.
 Bölgede havanın açmasıyla birlikte özellikle gece hava sıcaklıklarında önemli düşüş yaşanmasının tahmin edildiğini bildiren yetkililer, don ve buzlanmaya karşı sürücüleri uyardı.
 

 
Yeşilyurt'a güven oyu
 
Sanatçı Züleyha BİK çadırındaydı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koreli Büyükelçinin Gazi Hassasiyeti
Güney Kore Ankara Büyükelçisi Sang-Kyu Lee, onuruna verilen yemeğe Koreli ...
"Bir Kadın Tanıdım" Dizisine sert tepki
Çekimlerinin bir kısmı Kars'ta yapılan ve özel bir televizyonda ilk bölümü ...
BİK'ten Van Yaklaşımı..
Van’da yayın yapan 11 yerel gazete, deprem nedeniyle hasar gören büro ...
 
Azerbaycan Tiyatrosu büyük ilgi gördü
Azerbaycan Cumhuriyeti'nin yeniden bağımsızlığına kavuşmasının 20. yılı ...
“Sodes Bizi Okula Gönder”
Türkiye Yardım Sevenler Derneği Ardahan Şubesi tarafından SODES kapsamında ...
Doğu’da proje seferberliği
KOSGEB Ağrı Hizmet Merkezi Müdürü Adem Gültürk ve SERKA Uzmanı Yunus Sarıca ...
 
Soykırım Abidesi’nin Destanı sahnede
Azerbaycan İravan Devlet Dram Tiyatrosu "Soykırım Abidesi'nin Destanı" ...
Hüzün ve sevinç bir arada
Van ve Erciş'te meydana gelen depremde birçok insan büyük acılar yaşadı. ...
Doğu'da beyaz buluşma
Doğu Anadolu Bölgesinin tüm illerinde beyaz görüntü hakim durumda.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri