Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
10 Mayıs 2012 Perşembe - 10:51

Ağırman’dan tarih bilinci vurgusu

Abdurrahman Gazi Vakfı’nın yaklaşık 20 yıldır Mehmet Akif Ersoy anısına düzenlediği safahat okumaları programının bu yıl ki ödül töreni Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı.

Ağırman’dan tarih bilinci vurgusu

BURAK KÖSE
ERZURUM (İHA) - Abdurrahman Gazi Vakfı’nın yaklaşık 20 yıldır Mehmet Akif Ersoy anısına düzenlediği safahat okumaları programının bu yıl ki ödül töreni Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı.
Vakıflar Haftası münasebetiyle organize gecede, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman ‘’vakıf medeniyeti, vakfın önemi’’ konulu konferans verdi. Gecede ilk, orta ve Üniversite öğrencileri arasında geçtiğimiz Pazar günü yapılan safahat okumaları yarışmasının ödülleri sahiplerini bulurken, Mehmet Akif’in şiirlerini seslendiren ana sınıfı öğrencileri salondan yoğun alkış aldı. Gece de İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden oluşan bir koro da ilahi dinletisi sundu.
Programın açılış konuşmasını yapan Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ünğan’a, Abdurrahman Gazi Vakfı Başkanı Muhammet Emek tarafından teşekkür plaketi verildi. Daha sonra ‘’vakıf medeniyeti, vakfın önemi’’ konulu konferanslarını sunmak üzere Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman kürsüye davet edildi.
“Biz çok büyük bir medeniyetin evlatlarıyız. Atalarımız bize büyük bir miras bıraktılar. Onur, şeref bıraktılar ki biz buna medeniyet diyoruz. Bizim medeniyetimizin 3 ayağı vardır. Bir ayağı Orta Asya’dan gelen, bir ayağı Hicaz’dan gelen ve diğer ayağı da içinde yaşadığımız toplumdan ve topraklardan geliyor’’ diyen Ağırman, ‘’3 ayak üzerinde durun bir medeniyet inşa ettik ve bu 3 ayağı kaynaştırdık’’ dedi.
AĞIRMAN’IN DEĞERLENDİRMESİ
“Geçmişte neler başardığını bilmeyen insanlar cesur olamazlar. Çocuklarınıza gerçek tarihi okutun. Çocuklarımız Osmanlıyı, Selçuklu, Sahabeyi bilmiyorlar. Bu yüzden bir cesaretsizlik, korkaklık var” diyen Ağırman, Erzurum’u dört bir taraftan kuşatan Tabyaların ve bilinmelerinin önemini vurguladı. Osmanlının yaptığı tüm eserlerin vakıf eseri olduğunu ifade eden Ağırman, ‘’Osmanlı bütün bir Dünyaya kendimi nasıl kabul ettiririm, ezanı nasıl her yere yayarım, mehteri nasıl daha ilerilere duyururum, bunların hesabını yapmış, bunlarla uğraşmış’’ dedi.
Ağırman’ın konferansından sonra da, Abdurrahman Gazi Vakfı’nın tanıtım videosu salondaki misafirlere izlettirildi. Gece de, ana sınıfı öğrencisi Nisanur Bayoğlu ve ilköğretim 1. Sınıf öğrencileri Gülhan Küni ve Zehra Şahin’in okudukları şiirler salondan yoğun alkış ve beğeni topladı.
EMEK’İN SUNUMU
Gece de konuşma yapan Abdurrahman Gazi Vakfı Başkanı Muhammet Emek’te; ‘’Peygamber Efendimiz zamanında hurma bağlarıyla başlayan Vakıf kültürü ve medeniyeti, Emeviler, Abbasiler ve son olarak da Selçuklularla zirveye ulaşmıştır. Osmanlılarda bu büyük mirası devralmış ve sürdürmüşlerdir’’ dedi. Osmanlı Vakıf kültürünü fethettiği topraklarda din, dil, renk ayrımı yapmaksızın adaletli şekilde sunmuştur. Ama İslam’ı fethedilen topraklarda sevdirmek içinde vakıflar ve sevk edilen aileler aracılığıyla faaliyetler göstererek o toprakların İslamlaşmasını sağlamıştır’’ diyen Emek, ‘’Osmanlı’nın Balkanlar da yürüttüğü faaliyetler 1800’lü yıllardan sonra zayıflamış ve Balkanlardan Anadolu’ya tersine göç başlamıştır. Bosna’dan Sırbistan’a kadar Osmanlı’nın vakıflar aracılığıyla yürüttüğü tüm faaliyetler, o toprakların İslamlaşması içindir’’ dedi.
Gece de İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencileri de bir ilahi dinletisi sundu. İlahi dinletisinin ardında da son olarak, geçtiğimiz Pazar günü yapılan Safahat okumaları şiir yarışmasında derece giren öğrencilere ödülleri veridi. Öğrenciler ödüllerini Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ünğan, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek ve Abdurrahman Gazi Vakfı Başkanı Muhammet Emek’in ellerinden aldılar.
Program, ödül törenin ardında sona erdi.

 
Topçu Balkan Göçlerini anlatacak
 
Ebu İshak yoksulları sevindirdi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Osman ALBAYRAK 10 Mayıs 2012 Perşembe 14:21

Muhterem Prof.Dr.Mustafa Ağırman Hoca'nın uzmanlık alanı islam tarihidir.Yani tarih bilinciyle ilgili ihtisas sahibidir,Muhammet Derin adlı yorumcuya hatırlatırım.

Yorumu oyla      6      4  
kıskanç 10 Mayıs 2012 Perşembe 09:45

çekemiyorsu mustafa hocamı çamur at izi kalsın. yemezler

Yorumu oyla      6      4  
Muhammet Derin 9 Mayıs 2012 Çarşamba 18:08

Mustafa ağırmanın konuşmadığı bir konu bu vardı bu konudada konuştu tebrikler

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baro’dan eğitim etkinliği
Erzurum Barosu tarafından, avukatlara yönelik olarak Ticaret Hukuku Uygulamaları ...
Yine iş kazası: 2 yaralı
Erzurum’un Çat ilçesine bağlı Karabey köyünde elektrik arızasına gidermeye ...
Ovit için prensibini bozdu
Görev aldığı günden bu yana hiçbir temel atma törenine katılmayan Başbakan ...
 
666 yarışçı Erzurum’daydı
28 Nisan'da Almanya'nın Allgeau şehrinden başlayan ve 12 Mayıs'ta Azerbaycan'ın ...
'Yanlış anlaşıldım'
Atatürk Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı ve Türkiye Psikiyatri ...
Ungan Vakıf Medeniyetini anlattı
13 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Vakıflar Haftası etkinlikleri çerçevesinde ...
 
Erzurumlular Vakfı seçime gitti
Ankara'daki en eski ve ilk Erzurumlular dayanışma yaklaşımını ifade eden ...
Vakıf Haftası başladı
13 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Vakıf Haftası bu yıl ‘’vakıf medeniyeti ...
Golfçüler kupa ile döndü
Erzurum’un golfteki başarısı sürüyor.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri