Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>TÜRKİYE
6 Kasım 2011 Pazar - 07:20

Erdoğan: ‘Bayramlaşmak yardımlaşmaktır’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı'nı hep birlikte Van'ın bayramı haline getirmek için özel bir ihtimam ve özel bir çaba gösterilmesini istedi.

Erdoğan: ‘Bayramlaşmak yardımlaşmaktır’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı'nı hep birlikte Van'ın bayramı haline getirmek için özel bir ihtimam ve özel bir çaba gösterilmesini istedi.
Başbakan Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Tüm vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutlayan Erdoğan, bayramın Türkiye, Türk milleti, İslam alemi ve tüm insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını diledi. Erdoğan, "Gönül isterdi ki, bu bayramı daha bir coşkuyla, daha bir heyecanla kutlayalım. Ne var ki önce Çukurca'da güvenlik güçlerimize yönelik düzenlenen hain saldırı, ardından Van'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki büyük deprem, bayram sevincimizi gölgeledi, bayrama buruk bir şekilde girmemize neden oldu. Yine de, her iki acı tecrübe karşısında da aziz milletimizin tek yürek, tek ses, tek vücut olması; özellikle Van'daki depremin yaralarının sarılması için topyekün seferber olması anlamlı bir tablonun oluşmasına vesile oldu" ifadelerini kullandı.
Geçen Ramazan Bayramı'nda, millet olarak Afrika kıtasında yaşanan insanlık dramını sona erdirmek için büyük bir vicdan ve şefkat hareketi başlattıklarını anlatan Erdoğan, dünyanın sırt çevirdiği, görmezden geldiği Somali'deki insanlık dramı için, Türkiye'nin, bütün dünyaya örnek teşkil eden bir insanlık dersi verdiğini hatırlattı.
BAŞBAKANIN MESAJI
Erdoğan, son 60 yılın en büyük kuraklık ve açlık tehlikesiyle boğuşan Somali'nin, Türkiye'nin çabaları, yardımları, dayanışması sayesinde adeta yeniden hayata tutunduğunu, geleceğe dair umutlarını tazelediğini vurguladı. Erdoğan mesajında şunları kaydetti:
"Aziz milletimiz aynı şekilde, bu kez Van'da, kendi vatandaşlarımızın başına gelen felaket için büyük bir yardım seferberliği başlattı. Her iki hadise de, aziz milletimizin hiçbir insanlık dramına kayıtsız, suskun ve sağır kalmadığını, ırk, din, dil, mezhep ayrımı gözetmeksizin, dünyanın neresinde olursa olsun bütün muhtaçların yardımına aşkla, şevkle koşturduğunu açıkça ortaya koymuştur. Bakınız, değerli kardeşlerim, şurası çok önemli: Bizler komşusu açken tok yatmayı içine sindiremeyen, bundan hicap duyan bir medeniyetin mensuplarıyız. Komşumuz bayram edemezken bizim bayram etmemizin de bir ehemmiyeti olamaz. Bu noktada, bütün vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bizler, ardı ardına yaşadığımız sıkıntılar, güçlükler ve acı tecrübeler dolayısıyla bu bayrama buruk girmiş olabiliriz. Lakin, bu bayramın bütün yaralarımızı sarmak için bir vesile, bir fırsat olduğunu da unutmayalım. Ben, doğrusu bayramı kardeşliğimizin, birliğimizin, beraberliğimizin pekiştirilmesi için bir fırsat olarak görüyorum. Hep böyle görelim. Zira, bayramlaşmak barışmaktır, bayramlaşmak kucaklaşmaktır, bayramlaşmak yardımlaşmaktır. Bayramlar, sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin, dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı günlerdir. Bayram, paylaştıkça anlam kazanır. Onun için gelin, bu mübarek kurban bayramında birbirimize daha bir candan sarılalım, birbirimizin yaralarını saralım, birbirimizin imdadına koşalım, sevinçte de kederde de bir olduğumuzu gösterelim. Bilhassa bu mübarek Kurban bayramını hep birlikteVan'ın Bayramı haline getirmek için özel bir ihtimam ve özel bir çaba gösterelim. Bayramlar bunun için vardır; zenginin yoksulu, varlık sahibinin ihtiyaç sahibini, hayırseverlerin yetimleri sevindirmesi için bir fırsattır bayramlar, bunu böyle anlamalı, böyle kabul etmeliyiz. Bizi asırlardır birbirimize bağlayan, birbirimize kardeş kılan bu yardımlaşma ve dayanışma ruhudur. İnanıyorum ki, bu bayramda da bu ruhu gösterecek, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacak ve Van başta olmak üzere bu ülkenindört bir yanında yeniden ocaklarımızı şenlendireceğiz, gözyaşlarını silerek insanlarımızın yüzlerini yeniden güldüreceğiz."

 
Bayramınız mübarek olsun..
 
Acemi kasaplar hastaneyi doldurdu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tuncer TUĞOĞLU 6 Kasım 2011 Pazar 09:20

Sevgili Başbakanımıza Bayram mesajından dolayı saygı duyuyorum. Yolu sevgiden geçen ve sevmeyi ve sevilmeyi hak eden herkesin Kurban Bayramınu Kutlarım. Tuncer TUĞOĞLU

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şahin’den demokrasi vurgusu
- İçişleri Bakanı idris Naim Şahin, terörün yıllardır istismar ettiği ...
Vergiler 2012'de ne kadar zamlanacak?
Bakanlar Kurulu, mevzuatın kendisine tanıdığı yetkiyi kullanmazsa, çeşitli ...
Erdoğan'dan Avrupa'ya sert çıkış
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'nın terörle mücadelede Türkiye'yi ...
 
'Bunların deprem diye bir derdi yok..!'
Herkesin hamiyet elini uzattığı böyle bir günde, tahrikten, fitne, fesattan, ...
Bayram Türkiye ile aynı gün kutlanacak
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Suudi Arabistan'ın Kurban ...
Ölü sayısı 600’ü geçti
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Van'da meydana ...
 
‘Bize yeise kapılmak yakışmaz’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Van’a gerçekleştirdiği ...
Japonya'dan Deprem Yardımı
Japonya, Van depremi felaketinden zarar görenlere yardım amacıyla Türkiye'ye ...
‘İnsanın azıcık yüzü kızarır’
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 'Tam Gün Yasası' konusunda açıklamalarda ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri