Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>SİYASET
29 Ekim 2011 Cumartesi - 01:58

‘İyi ki varsınız’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez incelemelerde bulunmak üzere gittiği deprem bölgesinde Erciş Çadırkent’i ziyaret etti. Kızılay yetkililerinden Çadırkent ile ilgili bilgi alan Görmez, çalışmalara destek veren Sivil Toplum Kuruluşları ve yardım kuruluşlarını tebrik etti.

‘İyi ki varsınız’

ERZURUM GAZETESİ
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez incelemelerde bulunmak üzere gittiği deprem bölgesinde Erciş Çadırkent’i ziyaret etti. Kızılay yetkililerinden Çadırkent ile ilgili bilgi alan Görmez, çalışmalara destek veren Sivil Toplum Kuruluşları ve yardım kuruluşlarını tebrik etti.
Başkan Görmez daha sonra Çadırkent’te bulunan Çadır Mescidi de ziyaret etti. Çadırkent’te kalan depremzedelerin ibadetlerini rahatlıkla yerine getirebilmeleri için gerekli önlemlerin alınması talimatı veren Görmez Çadırkent’te yaşayan ailelere de geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
DİN GÖREVLİLERİNİ ZİYARET
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez deprem bölgesindeki din görevlileriyle de bir araya geldi. Kaymakamlık Binası’ndaki Konferans Salonu’nda gerçekleşen görüşmede din görevlilerinin birçoğunun çadırda yaşadığını öğrenen Başkan Görmez, Erciş İlçe Müftüsüne ve yanında bulunan daire başkanlarına eksiklerin giderilmesi konusunda talimat verdi. Başkan Görmez, depremde hayatını kaybeden bir din görevlisinin geride kalan çocuklarına da özel ilgi gösterilmesini istedi.
Başkan Görmez, din görevlilerinin deprem nedeniyle çok sıkıntılı olduklarını, gerek şehirlerde gerekse köylerde problemler yaşadıklarını ancak toplumun da şu an din görevlilerine en çok ihtiyaç duyduğu zaman olduğunu söyledi. Din görevlilerinin sıkıntılarını da dinleyen Başkan Görmez, “çözüm yollarını birlikte oluşturmalıyız” dedi.
13 KUR’AN KURSU ÖĞRENCİSİ ŞEHİT OLDU
Başkan Görmez depremde yıkılan ve 13 öğrencinin enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği Arvasi Kur’an Kursu’nun enkazında da incelemelerde bulundu. Kuran Kursu öğreticisi Hasan Arvas 13 öğrencilerini şehit vermenin üzüntüsünü yaşadıklarını ancak Allah’tan gelene de razı olduklarını söyledi. Şehit olan çocukların yakınlarına sabır ve metanet dileyerek başsağlığı dileklerinde bulunan Başkan Görmez yıkılan Erciş İl Müftülüğü’nün enkazını da ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Görmez burada da vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
CENAZE HİZMETLERİ
Diyanet İşleri Başkanı Görmez Karayolları Genel Müdürlüğü Erciş Şube Müdürlüğü’nün bahçesinde oluşturulan cenaze yıkama yerini de ziyaret ederek din görevlileri ile görüştü. Burada çevre illerden gelerek cenazeleri yıkayan din görevlilerine “işin en zor kısmını siz üstleniyorsunuz, hizmetlerinizden dolayı teşekkür ederim, iyi ki varsınız.”dedi.
Başkan Görmez’in ziyaretlerine Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Doğan ve Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Malzeme Yönetimi ve Satın Alma Daire Başkanı İhsan Açık’ın yanı sıra Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas Muş İl Müftüsü Hasan Atlı, Bitlis İl Müftüsü İmran Kılıç ve Erciş İlçe Müftüsü Abdülhamit Övenç de katılıyor.
 

 
‘Türkiye’nin yüreği Van için atıyor’
 
Otomobil devrildi: 3 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler Lisesinde demokrasi sınavı
Erzurum’un Pasinler Lisesi Okul Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı.
Güzelbey, başkanların gezisini değerlendirdi
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, büyükşehir belediye ...
Dadaşlar Vanlıların acısını paylaşıyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Van’da meydana gelen depremin ardından ...
 
‘Depremden ders çıkarmalıyız’
Van'da yaşanan depremin ardından ortaya çıkan acının büyüklüğünü bütün ...
Başkanlar Resmen AK Parti'de
Erzurum’da AK partiye geçen Belediye Başkanlarına Başbakan Erdoğan tarafından ...
Aziziye’den Van’a su desteği
Aziziye Belediyesi Deprem Bölgesi Van’a 13 ton su gönderdi. Deprem sonrası ...
 
‘Bu nasıl bir barış anlayışı?’
Başbakan Erdoğan, yaşanan felaketleri, acıları, ölümleri, yıkımları tüyler ...
Aziziye hizmetiçi eğitime yoğunlaştı
Aziziye Belediyesi hizmetiçi eğitim programları kapsamında düzenlediği seminerlerini sürdürüyor.
Palandöken’den şehide vefa
Hakkâri Çukurca ‘da teröristlerce düzenlen hain saldırıda şehit düşen ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri