Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
29 Ekim 2011 Cumartesi - 01:58

‘Türkiye’nin yüreği Van için atıyor’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Habertürk Televizyonunda canlı olarak yayınlanan “Gündemin İçinden” programına konuk oldu.

‘Türkiye’nin yüreği Van için atıyor’

ERZURUM

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Habertürk Televizyonunda canlı olarak yayınlanan “Gündemin İçinden” programına konuk oldu.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, programda deprem sonrası yaşanan tartışmalara değinerek “Böyle bir afet ve musibetten sonra insanların yanlış bir intikam duygusuyla hareket etmesi affedilebilir bir şey değildir” dedi.
Deprem sonrasında bütün Türkiye’nin adeta kenetlendiğini ifade eden Başkan Görmez, “Bizim gönül dünyamızın fay hatları sağlam, kardeşlik ve dayanışma ruhumuzu hiçbir yerde göremeyeceğimiz şekilde görmekten büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, programda Van’da gerçekleştirilen hizmetlere ilişkin bilgiler de verdi.Birçok yardım kuruluşunun çalışmalarında Van ve Erciş’e yoğunluk verdiğini aktaran Başkan Görmez, başkanlıkça deprem bölgesinde kurdukları aşevlerinden köylere sıcak yemek taşıdıklarını belirtti.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez kurban konusunda 20 gün önce bir kampanya başlattıklarını da hatırlatarak bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Vekaletle Kurban’ kampanyası yoluyla yurt dışında kesilecek kurbanların Somali ve Afrika, yurt içinde kesilecek kurbanların da Van ve Erciş ağırlıklı olarak değerlendirileceğini kaydetti.
Depremin sadece fay hatları, doğa kanunları ve tesadüflerle açıklanamayacağını vurgulayan Başkan Görmez, insanın sorumluluğunu ortadan kaldıracak şekilde düşünmenin yanlışlığına da işaret etti. Binaların mutlaka sağlam yapılmasının gerekliliğine değinen Başkan Görmez hele hele terörle depremin bir araya getirilmesinin büyük bir yanlışlık olduğunu bildirdi. Sanal ortamda yazılanlara bakarak yorum yapmamak ve hakikate bakmak gerektiğini kaydeden Başkan Görmez, böyle bir afet ve musibetten sonra yanlış bir intikam duygusuyla hareket edilmesinin affedilir bir hata olmadığını kaydetti.
İslam’da her türlü ayrımcılığın yasaklandığını hatırlatan Başkan Görmez, şöyle devam etti: “Irkçılık ayrımcılıktır. Suçun şahsiliği esastır. İlkel toplumlarda ve kabilelerde insanın hatası topluma mal edilir. Bu ilkelliktir. Ama bir bölgeden birinin yaptığı yanlış bir hareketten dolayı bütün insanların cezalandırılması yönünde bir ifade varsa, bu bir cahiliye kırıntısıdır. İlkel toplumlarda var olan bir düşünce şeklidir.”
Depremle birlikte yaşanan kardeşlik ve dayanışmanın Türk ve Kürt halkının ortak değerlerinin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdiğini bildiren Başkan Görmez, bu topraklarda terörün hiçbir zaman emeline ulaşamayacağını vurguladı.
KADINA YÖNELİK ŞİDDET…
Programda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile dün bir protokol imzaladıklarını da hatırlatan Başkan Görmez, kadına yönelik şiddet, çocuk, gençlik, engelliler, yaşlılar ve aile değerlerinin korunması ve genç kuşaklara aktarılması konusunda beş aşamalı bir yol izleyeceklerini kaydetti. “Dini referans alarak yapılan yanlışları ortadan kaldırmalıyız” diyen Başkan Görmez, dini metinlerin doğru ve eksiksiz anlaşılmasını sağlama, dinin pozitif katkısını sunma ve bütün diyanet personeli ile bu konuda toplumda ortak bir bilinç ve farkındalık oluşturma konusunda gayret sarf edeceklerini söyledi.

 
Japonya'dan Deprem Yardımı
 
‘İyi ki varsınız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Umutsuzluk daha çok yıkıma yol açar ‘
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez TRT’nin canlı yayınına katıldı.
1939 depreminin acısı hala hissediliyor
Türkiye'de deprem denince ilk akla gelen şehirlerden biri olan Erzincan'ın ...
Yılda ortalama 20 bin defa sallanıyoruz
Türkiye'de 1 Ocak-31 Aralık 2010 tarihleri arasında 18 bin 875 adet deprem ...
 
Van depremine bilimsel yaklaşım
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeofizik Mühendisliği Sismoloji Anabilim ...
‘Gün, kardeşliğimizi gösterme günüdür’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, sadece şehitlere değil, ...
Şahin’den milli birlik mesajı
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ...
 
“Rabbim kalbinize sekinet versin”
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hakkâri’nin Çukurca ilçesindeki ...
Şehitler için sala verilecek
Bugün tüm yurtta Hakkari'de şehit olan askerlerimiz için salâlar verilecek ...
Analar ağlıyor...
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde dün gece düzenlenen hain saldırıda şehit ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri