Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>GUNCEL
27 Aralık 2011 Salı - 03:44

Konaklı Turizm Beldesi oluyor..

Konaklı Köyü'ne, 'Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları' ile birlikte 'kar piyangosu' kondu. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Tekin'in isteği üzerine Konaklı Köyü'nde oturanlar, İngilizce öğrenecek.Köy muhtarı İsmail Kazancı'dan yabancı dil sözünü alan Bakan Yardımcısı Tekin, Vali Yardımcısı Özgür Arslan'dan Konaklı'ya kurs için İngilizce öğretmeni göndermesini istedi.

Konaklı Turizm Beldesi oluyor..

ERZURUM
Erzurum'un merkez Palandöken İlçesi'ne bağlı Konaklı Köyü'ne, 'Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları' ile birlikte 'kar piyangosu' kondu. 'Bölgesel Gençlik Çalıştayı'na katılmak üzere Erzurum'a gelen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin'in isteği üzerine Konaklı Köyü'nde oturanlar, İngilizce öğrenecek. Köy muhtarı İsmail Kazancı'dan yabancı dil sözünü alan Bakan Yardımcısı Tekin, Vali Yardımcısı Özgür Arslan'dan Konaklı'ya kurs için İngilizce öğretmeni göndermesini istedi.
TEKİN KÖYLÜLERLE SÖYLEŞTİ
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Konaklı Kayak Merkezinde Vali Yardımcısı Özgür Arslan, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çintimar ile birlikte incelemelerde bulundu. Tekin, burada 50 hane, 250 nüfuslu Konaklı Köyü Muhtarı İsmail Kazancı ile tanıştı. Kayak merkezinin kurulması ile birlikte köydeki değişiklikleri soran Bakan Yusuf Tekin'e Muhtar Kazancı, şöyle dedi: "Köy halkı kayak tesislerine sadece uzaktan bakıyor. Henüz bir hayrını görmedik. Köyden kimseyi işe almadılar. Çocuklarımız da kayak yapanları sadece izlemekle yetiniyor."
DÜNYA’NIN GÖZBEBEĞİ OLACAK
Kayak tesislerine adını veren köyün muhtarını dinleyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Konaklı Kayak Merkezi'nin yakında 'Dünyanın göz bebeği' olacağını savunarak, şöyle konuştu:
"Köyün önündeki 300 dönüm alanda beş Yıldızlı, 8 otel kurulacak. Bu otellerde sizin çocuklarınız veya torunlarınız çalışacak. Ama sizin de elinizi taşın altına koymanız gerek. Öncelikle köyün gençleri İngilizce öğrenmeli. Buradaki tesislere gelip, diğer çocuklar gibi hiçbir ücret ödemeden kayak yapmasını öğrenecek. Kimi milli sporcu kimi de kayak öğretmeni olacak. veya otellerde çalışacaklar. Sizlerde köy evlerinizde buraya gelen yerli ve yabancı turistlere yöresel ve organik kahvaltı verirsiniz. Ayağınıza kadar gelen bu şansı çok iyi değerlendirmelisiniz. Devlet olarak maddi ve manevi her zaman yanınızda olacağız. Hiç vakit kaybetmeden köyün gençleri İngilizce öğrenmeli. Kurs için talepte bulunun gereken desteği verelim."
ÇİNTIMAR’A TALİMAT
Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Vali Yardımcısı Özgür Arslan'dan köye İngilizce öğretmeni gönderilmesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çintimar'dan da köydeki gençlere kayak kursu verilmesini istedi. Konaklı Köyü Muhtarı İsmail Kazancı, bu gelişmeler üzerine, "Bu müjdeli haberi köylülerle paylaşacağım. İngilizce kursunun başlaması için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat edeceğiz. Köydeki çocukları ve gençleri kayağa göndereceğiz. Yıllardır hayvan otlattığımız Konaklı yaylasında artık karın tadını biz de çıkaracağız" diye konuştu.
YABANCI UZMANLAR "MUHTEŞEM" DİYOR
Bu yıl 27 Ocak-6 Şubat tarihlerinde düzenlenen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na Palandöken ile birlikte ev sahipliği yapan Konaklı'nın bir çanağı andıran yaylasına 100 milyon liralık yatırım yapıldı. Erzurum'un 'saklı mücevheri' olarak nitelendirilen ve ilk kez Kış Oyunları sırasında görücüye çıkan Konaklı'nın tüm pistleriyle birlikte 60 hektar alana iki göletten suni kar yağdırabiliyor. Deniz seviyesinden 3 bin 100 metre yükseklikteki Konaklı'nın bir yıldız olarak adından çok söz ettireceğine dikkati çeken Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, şöyle konuştu: "Dünyada çok nadir olarak bulunan bir kayak tesisi. 100'e yakın yabancı uzman çanağa benzeyen kayak merkezini 'muhteşem' olarak nitelendirdi. Konaklı'daki 6 ayrı mekanik tesisle saatte 8 bin kişi zirvelere çıkarılıyor. Toplam pist uzunluğu 100 kilometreyi buluyor. Bilgisayarla yönetilen çığ önleme sistemi var. Her türlü güvenlik tedbiri alınmış Konaklı'nın tek eksiği otellerin olmayışı." DHA

 
Öztürk’e duble yol teşekkürü
 
Bakü’den Erzurum’a enerji köprüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kapalı yol sorunu aşıldı’
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, bu kış sezonunda bir köy ...
Konaklı marka olma sürecinde
Fransa'nın Alpleri örnek alınarak 2011 UNIVERSIADE kapsamında geçen yıl ...
Palandöken yılbaşına hazır
Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile önemli bir prestij kazanan Palandöken ...
 
Doğu Anadolu kara teslim
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da ...
‘Ecdadımızla gurur duyuyoruz’
Sarıkamış Dayanışma Grubu tarafından düzenlenen şehitleri anma yürüyüşü ...
Memur-Sen Fransa’yı protesto etti
Memur Sen İl Temsilcisi Abdullah Duman, “Fransa Meclisi, düşünceyi suç ...
 
‘Fransızların yaptığına şaşırmadık’
ERZİMDER (Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği) ...
Palandöken’de hafta sonu keyfi
Erzurum'da bulunan Palandöken Kayak Merkezi, hafta sonu yerli ve yabancı ...
'En büyük zenginliğimiz, gençlerimiz'
İki gün devam eden Bölgesel Gençlik Çalıştayı'nın kapanışında gençlerle ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri