Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
30 Kasım 2011 Çarşamba - 00:03

‘Mihrap görevi, mukaddes görev’

Yeryüzünde mihrap görevinden daha mukaddes başka bir iş olmadığını ifade eden Başkan Görmez, “Allahın dinine hizmet etme ve başta Peygamberimiz Hz. Peygamber (SAV) olmak üzere bütün peygamberlere mirasçı olma şerefine nail olmuş insanlarız” diyerek, din görevlilerinin her birinin yaptığı işe olan aşk ve şevkini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini kaydetti.

‘Mihrap görevi,  mukaddes görev’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, din görevlilerinin kendilerini meslekleri ile ilgili tüm alanlarda geliştirmesi gerektiğini belirterek, “Mihraba geçen her arkadaşımız âlim olmak zorundadır” dedi.
BİRLİKTEN HAYIR DOĞAR
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, konuşmasının başında Van’dan eş ve çocuklarıyla birlikte gelerek kursa katılan din görevlilerine de geçmiş olsun dileklerini tekrarlayarak, bir daha böyle bir felaket yaşanmaması için Allah’a niyazda bulundu.
Din görevlilerin Türkiye’nin dört bir köşesinden gelerek bu toplantıya katılmalarını çok önemsediğini belirten Başkan Görmez, “Bu birliktelikten daha büyük hayırlar doğacağına inanıyorum” dedi.
MİHRAP GÖREVİ KUTSALDIR
Yeryüzünde mihrap görevinden daha mukaddes başka bir iş olmadığını ifade eden Başkan Görmez, “Allahın dinine hizmet etme ve başta Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) olmak üzere bütün peygamberlere mirasçı olma şerefine nail olmuş insanlarız” diyerek, din görevlilerinin her birinin yaptığı işe olan aşk ve şevkini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini kaydetti.
GÖRMEZ’İN SUNUMU
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, konuşmasına şöyle devam etti:“Bütün arkadaşlarımız yaptığı işi ve yaptığı işe olan aşkını gözden geçirmeli. Bu iş ancak aşkla, sevgiyle ve sevdayla yapılır. Bu iş ilimsiz, irfansız ve marifetsiz olmaz. Yaptığımız iş cehaletle veya sadece güzel ses ve kıraatle yapılabilecek bir iş değildir. Kur’an, sünnet, siyer ve fıkıh bilgisine her arkadaşımızın ihtiyacı var. Her arkadaşımızın bilgi ve birikimini sürekli gözden geçirme ve kendini yenilemeye ihtiyacı var.”
VAAZ ÖZGÜRLÜĞÜ
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, bütün mihrap görevlilerinin kendi vaazını kendi yapması gerektiğini ifade ederek “Herkes kendi vaazını yüz yüze kendisi yapmalı. Mihrabı teslim ettiğimiz bir arkadaşımıza, kürsü ve minberi teslim edemiyorsak iyi bir iş yapmış olmayız” diye konuştu.
Her mihrap görevlisinin aynı zamanda âlim olmak zorunda olduğunu kaydeden Başkan Görmez, dil ve üslûp konusunda Kur’an’da olduğu gibi hikmetli bir dil ve üslûp kullanılması konusunda da din görevlilerini uyardı.
Başkan Görmez, “Eğer bizim kalplerimiz arasında rabıta olmazsa, milletimizin kalpleri arasına rabıta koyamayız” diyerek, din görevlilerinin birbiri ve amirleri ile olan ilişkilerini gözden geçirmeleri gerektiğini vurguladı.
VAAZ BECERİSİ
Din görevlilerinin vaaz becerilerini geliştirmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim kursuna 401 din görevlisi katılıyor.
“Vaazın inşa edici yönü ve muhatap kitlesi”, “Dini yayınlar yolu ile toplumun aydınlatılması” ve “Din görevlileri arası tecrübe paylaşımları” gibi konuların ele alındığı eğitim programında konuşmacılar arasında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit, Din İşleri Yüksek Kurulu üyeleri Prof. Dr. Bünyamin Erul, Prof. Dr. Ahmet Yaman ve Mehmet Keskin, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hizmetiçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kadir Dinç, Program Geliştirme Daire Başkanı Bünyamin Albayrak ve Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın da bulunuyor.
 

 
Diyanet’ten Erzurum çıkarması
 
BEAH’ten çağdaş performans
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyanet’ten Erzurum çıkarması
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Erzurum ...
Tarihi yok ettiler..!
Urartular döneminde yaptırılan tarihi taş köprü, köylüler tarafından yıkılıp ...
BSO 6 aralıkta konser verecek
Bilkent Senfoni Orkestrası 6 Aralık Salı günü Bilkent Erzurum Konser Salonu'nda ...
 
Tazeoğlu şiirlerini öğrencilerle paylaştı
Atatürk Üniversitesi öğrencileri Mavi Noktalar Platformunun düzenlediği ...
İki devlet, tek millet buluşması
''Bağımsızlığının 20. Yılında Azerbaycan -Türkiye İlişkileri'' konulu ...
Ciritte Atlıspor damgası
Geleneksel Sporlar Federasyonu'nun 2011 yılı faaliyet programında yer ...
 
Yakutiye’nin vizyonu değişiyor
Ak Parti İlçe Kongresinde bir konuşma yapan Yakutiye Belediye Başkanı ...
‘Hicret Müslümanlar için milattır’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, Muharrem ayı nedeniyle bir mesaj ...
Turizme organik yaklaşım
Uluslar arası kayak merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Erzurum’un 'Organik ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri