Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
30 Kasım 2011 Çarşamba - 00:03

BEAH’ten çağdaş performans

Sağlık Bakanlığı Performans Yönetimi Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “III. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi” tamamlandı. Kongreye Erzurum’dan katılan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi tanıtım standıyla katılımcıların yoğun ilgisini çekti.

BEAH’ten çağdaş performans

ERZURUM (İHA) - Sağlık Bakanlığı Performans Yönetimi Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “III. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi” geçtiğimiz günlerde Ankara’da düzenlendi. Kongreye Erzurum’dan katılan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise kongrenin düzenlendiği otelde açtığı tanıtım standıyla katılımcıların yoğun ilgisini çekti.
KLİNİK KALİTE VE GÜVENLİĞİ
Sağlık hizmeti sunumunda kaliteyi artırma, hasta ve çalışan güvenliğini sağlama adına sağlık profesyonelleri ile sağlık çalışanlarının bir araya geldiği önemli bir kongre olarak görülen Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’nin bu yılki ana temasını “Klinik Kalite ve Güvenlik” başlığı oluşturdu. Yurtiçi ve yurt dışından akademisyenler ve sağlık yöneticileri ile kamu ve özel sektör uygulayıcılarının karşılıklı olarak birikim, deneyim ve görüşlerini paylaşabildikleri kongreye geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda yoğun bir katılım gerçekleşti. Türkiye genelinden toplam 16 hastanenin katıldığı kongreye Erzurum’dan katılan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi hastane basın-yayın bürosu tarafından hazırlanan ve hastane bünyesinde gerçekleştirilen faaliyetlerin anlatıldığı sunumlarla büyük beğeni topladı. Katılımcıların yanı sıra çok sayıda milletvekili, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil kitle örgütleri, üniversitelerden gelen akademik personel ve vatandaşların ziyaret ettiği stantta Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanı sıra Erzurum ve 2011 Kış oyunlarıyla ilgili video sunumları da düzenlendi. Standı gezen ziyaretçiler başarılı sunumlardan dolayı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan’ı tebrik ederek başarı dileklerinde bulundular.
AMAÇ SAĞLIKTA KALİTEYİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KILMAK
“Klinik Kalite ve Güvenlik” ana temasıyla düzenlenen kongrede; teşhis ve tedavide hasta güvenliği, kalitede yeni dönem ve hastane hizmet kalite standartları, Performans’ta yeni kavram ve uygulamalar, HKS uygulamaları, kalitede yeni uygulamalar, tıbbi hataların bildirimi ve güvenlik raporlama sistemi, teoriden pratiğe en iyi uygulamalar, enfeksiyon kontrolü ve önlenmesinde sterilizasyon süreci, indikatör yönetiminden ölçüm kültürüne doğru ve çalışan güvenliği konuları yer aldı. Sunulan sözel poster ve bildirilerde ise; El hijyeni, Enfeksiyon Kontrolü, Hasta ve Çalışan Güvenliği, Memnuniyet, Hizmet Kalite Standartları, İyi Uygulama Örnekleri, Tıbbi Hatalar, Tıbbi Kayıtlar ve Bilgilendirme, İlaç ve Tıbbi Cihaz Güvenliği, Güvenli İletişim, Hasta Hakları gibi birçok konu tartışıldı. Kongre yürütme kurulu tarafından yapılan açıklamada ise bu çalışmalardaki ortak amacın, sağlık hizmetlerinde performans, kalite ve hasta / çalışan güvenliği uygulamalarının etki alanının yaygınlaştırılmasının yanı sıra sürekliliğinin de sağlanması olduğu bildirildi.
ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASI
Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan birçok projenin uygulayıcı hastanelerinden birisi olduklarını ifade eden Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, oluşturulan birimler sayesinde bu projelerin tamamında başarılı sonuçların elde edildiğini görmenin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Kalite Yönetiminin sağlanması noktasında gerçekleştirilen çalışmalara değinen Başhekim Prof. Dr. Erdoğan, şunları söyledi; “Hizmetiçi eğitim faaliyetlerimizle hastane personelimizin teknik ve tıbbi anlamda kendilerini daha iyi yetiştirmelerini hedefliyoruz. Periyodik olarak gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinde sunulan hizmet kalitesinin artırımı oluşturduğumuz Ar-Ge birimimizin yürüttüğü başarılı çalışmalarla desteklenerek hastanemizin kalite çıtasına bir kazanım olarak ekleniyor.
KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
Tüm bu birimlerimizi ortak bir çatı altında birleştiren ise Kalite Yönetim Birimimizdir. Kalite bir süreçtir ve kontrol edilmesi özellikle kalitenin sunulduğu hedef kitlenin odaklılık ilkesi açısından büyük önem taşır. Kalite Birimimizin amacını uzun uzadıya anlatmak yerine Nobel ödüllü dünyaca ünlü bir yazar olan Bernard Shaw’ın güzel bir sözünü hatırlatmakta fayda görüyorum. Yazar; “Bazı insanlar her şeyi olduğu gibi görürler ve “neden” diye sorarlar. Ben ise her şeyi asla olmadığı biçimde hayal ederim ve “neden olmasın” diye sorarım.” diyor. İşte Kalite Yönetim Birimimizde az önce sıraladığımız birimlerimizle koordineli çalışarak ‘neden olmasın’ları gerçekleştirme peşinde sağlam adımlar atmaktadır. Bu adımlardan önce düşünürken dikkatli, uygularken kararlı olma ilkesini benimseyerek hareket ediyoruz. Bugün burada düzenlenen çok güzel ve verimli bir kongreye katıldık. Burada anlatılanları kendimize rehber edinerek çalışmalarımızı artan bir tempoyla devam ettireceğiz”

 
‘Mihrap görevi, mukaddes görev’
 
‘Görmeyen Gözler’ artık okuyacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ’dan yardım bekliyorlar
Fırıncılık yaparak ailesini geçindiren Baba Yasin Kula, Daha bir buçuk ...
Gurbetçilerden Van’a destek
Van-Erciş'te meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki iki ayrı depremde ...
TSD yerel yönetimlerden destek bekliyor
Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, engellilerin ...
 
Suçlu, bulundu
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH) görevli biri kadın ...
A.Ü hastanelerine kalite belgesi
Mayıs 2011’da mutfaklarında TS-EN-ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ...
Çareyi Facebook’ta buldu
Erzurum'un Aşkale İlçesi'nde esnaf 35 yaşındaki İrfan Polat, borcunu ödemeyen ...
 
Akdağ'dan geçmişe sağlık sitemi
Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye'nin 9 senede çok önemli mesafeler kat ettiğini ...
Küçük Zeliha’nın eğitim çilesi
Erzurum'daki Şehitler Mahallesi'nde babasıyla birlikte yaşayan 7 yaşındaki ...
‘Öğretmenlik bahar güneşi gibidir’
Şenkaya’da 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.Tören ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri