Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>BÖLGEDEN
26 Ekim 2011 Çarşamba - 06:34

Van’a yardım Yağmuru

Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından, Türkiye’nin diğer bölge illerinde olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illeri depremzedeler için seferber oldu. Erzurum’da Valilik, Büyükşehir çeşitli yardım etkinlikleri gerçekleştirirken, İldeki Kimse Yok mu, Deniz Feneri, Ebu İshak Vakfı, Abdurrahmangazi Vakfı başta olmak üzere dernek ve STK’lar yardım için seferber oldu.

Van’a yardım Yağmuru

DERLEYEN: MAHMUT AKDAĞ/ERZURUM gazetesi
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından, Türkiye’nin diğer bölge illerinde olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illeri depremzedeler için seferber oldu. Erzurum’da Valilik, Büyükşehir çeşitli yardım etkinlikleri gerçekleştirirken, İldeki Kimse Yok mu, Deniz Feneri, Ebu İshak Vakfı, Abdurrahmangazi Vakfı başta olmak üzere dernek ve STK’lar yardım için seferber oldu.
DOĞU TEK YÜREK
Ahlat Belediyesi, toplanan 3 kamyon yardım malzemesinin yanı sıra iş makinesi desteği de verdi.
Ahlat Kaymakamlığı, Ahlat Belediye Başkanlığı, Ahlat Müftülüğü, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş, depremzedelerin yaralarını bir nebze olsun sarmak için seferber oldu. Belediye ve camilerin hoparlörlerinden yapılan anonsu duyan vatandaşlar, gece geç saatlerde getirdikleri yardım malzemelerini bir araya topladı. İlçenin her köşesinden gelen yardımların organizesinde; Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, İlçe Müftüsü Zahit Demirel ve sivil toplum örgütleri hazır bulundu. Toplanan 3 kamyon battaniye ve gıda yardımı, kamyonlarla Erciş'e gönderildi.
Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Van ve Erciş'te yaşanan depremden dolayı üzüntü duyduğunu belirterek, "Camilerden yapılan yardım anonslarını duyan vatandaşlar yardım etmek için sıraya girdi. Biz de kurumlar ve vatandaşlarla birlikte elimizden geldiği kadar yardım ediyoruz. Belediye iş makinelerini gönderdik. Yardımlarımız devam edecektir. İlçe halkına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Öte yandan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de gerek kendi imkanları gerekse esnaftan topladıkları gıda malzemeleri ile depremzedelere yardım elini uzattı.
GÜMÜŞHANE ARAMA KURTARMA EKİPLERİ VAN’DA
Van’da meydana gelen 7,2 şiddetindeki depremin ardından bölgeye giden Gümüşhane arama kurtarma ekipleri, sabahın ilk ışıkları ile birlikte hayat kurtarmaya başladı.
Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, Akın Karagöz başkanlığında, Sümmani Şimşek, Mümin Ceylan ve Ercan Yayla’dan oluşan 4 kişilik arama kurtarma ekibinin dün gece geç saatlerde bölgeye ulaştığını ve çalışmalara başladıklarını söyledi. Ekibin Erciş’te ki arama kurtarma faaliyetlerine katıldığını kaydeden Bayrak, sabah erken saatlerde biri 3, diğeri 1 yaşında iki çocuğu ve annesini enkaz altından kurtaran ekibin, daha sonra çoğu gençlerden oluşan 3 kişiyi daha enkazdan sağ çıkardığını ifade etti.
Müdürlük bünyesinde 7 deneyimli arama kurtarma personelinin bulunduğunu dile getiren Bayrak, bugüne kadar Gümüşhane’de yüzlerce trafik kazası ve doğal afette hayat kurtaran ekibin, şimdi de Van’da çalışmalara katıldığını belirterek, “Ekibimiz dün 16.00 sıralarında Gümüşhane’den çıktılar. Gece yarısı 23.30 sıralarında bölgeye ulaştı. Erciş’e gönderildi ekibimiz. O saatten beri dinlenmeden çalışıyorlar. Bu tür vakalarda bütün iller birbirine destek oluyor. En son model aracımızla birlikte ekibimiz çalışıyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda bölgeye giden ekibimizin görev süresi belli değil.” dedi.
Son atamalarla Gümüşhane’ye 2 yeni arama kurtarma personelinin geldiğini hatırlatan Bayrak, “Yeni atanan 2 personelimiz ve 3 deneyimli personelimiz Gümüşhane’de ki acil vakalara müdahale etmek için kaldı” diye konuştu.
Bayrak, 4 kişilik Van ekibinin yanı sıra geçtiğimiz aylarda Erzincan’da meydana gelen deprem nedeniyle hasar tespit çalışması yapmak üzere mühendis, mimar ve harita teknikerinden oluşan 3 kişilik ekibin bölgeye gittiğini sözlerine ekledi.
DEPREMZEDE DİYALİZ HASTALARI TEDAVİ İÇİN BİNGÖL'DE
Van'da meydana gelen deprem nedeniyle tedavi göremeyen yaklaşık 80 diyaliz hastasından 10'u tedavi için Bingöl'e getirildi.
Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından hastanelerde hizmet veremeyen hemodiyaliz ünitelerinden tahliye edilen yaklaşık 80 hasta çeşitli illere sevk edildi. Bu kapsamda Bingöl Valiliği ve Bingöl Üniversitesi Rektörlüğünün ortak dayanışması ile bu sabah saatlerinde Van'dan Bingöl'e getirilen 10 diyaliz hastasının tedavilerine başlandı.
Sabah saatlerinde İl Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in ziyaret ettiği hastalardan Gülten Sarı, hiç beklemedikleri bir ilgi ile karşılaştıklarını belirterek, "Van'daki diyaliz merkezinde oluşan hasar nedeniyle devletimiz bizi buraya gönderdi. Orada tedavi imkanımız yoktu. Allah herkesten razı olsun" dedi.
Eşi ile birlikte refakatçi olarak gelen Haşim Sarı ise, "Van'daki hastanelerde meydana gelen hasar nedeniyle buraya getirildik. Herkes sağ olsun, bize kucak açtı. Müthiş bir destek gördük. Sayın Valimiz bizzat buraya kadar gelerek bizlerle yakından ilgilendi. Bize bu yakınlığı gösteren herkese sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Hastane yetkilileri, bu sabah saatlerinde getirilen 10 diyaliz hastasının Van'daki hastaneler hizmet vermeye başlayana kadar Bingöl'de tedavi edileceğini açıkladı.
MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN
Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır Van’da yaşanan deprem felaketi ile ilgili bir mesaj yayınlayarak başsağlığı diledi. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Başkan Çakır mesajında; “Geçtiğimiz Pazar günü Van İlimizde özellikle şehir merkezi ve Erciş İlçesinde meydana gelen deprem, ülkemizin deprem gerçeğini bizlere bir kez daha hatırlatmıştır. Yüzlerce cana mal olan depremin şiddetinin yüksekliği, bu işin ne kadar ciddiye alınması gerektiğinin bir örneğidir. Biz afet anlarında bir araya gelmesini bile, tek bir yumruk halinde yaralarımızı sarabilen ve acılarımızı paylaşarak azaltabileceğimizin farkında olan bir milletiz. Van’daki afet sonrasında devletimizin hiçbir uluslararası yardıma ihtiyaç duymadan ilk 12 saat içerisinde bölgede organizasyonu sağlaması, ertesi gün çadır kentlerin kurulması, yiyecek ve temiz su ihtiyacının karşılanabilir hale gelmesini temin etmesi önemli bir durumdur. Ülkemiz gün geçtikçe afetlere daha da hazır hale gelmektedir. Meydana gelen depremin şiddeti ne kadar yüksek olursa olsun yapı denetimlerinin yeterince sağlanamaması ve eski yapıların denetim dışında inşa edilmiş olması sebebi ile olması gerekenden daha fazla bir can kaybı ortaya çıkması hepimizi üzmüştür. İlimiz depremler münasebeti ile ülkemizde en çok acı yaşayan bölgelerin başında gelmektedir. Bizler yerel yöneticiler olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Artık ilimizde yapı denetimi mevzuatına aykırı yapılaşmaya kesinlikle müsaade etmiyoruz. Proje aşamasındaki tavizsiz denetimlerimiz yanı sıra belediyemiz bünyesinde kurduğumuz beton ve demir test laboratuarı ile her inşaatı denetliyoruz. Acil müdahale adına ilimizde Valiliğimiz emrinde faaliyet gösteren İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz tüm ülke genelindeki yapılanması dahilinde afetlere acil müdahalede yeterli eğitimli personel ve ekipmanı ile afet anlarında müdahaleye hazır durumdadır. Yeni kurulan Kızılay Afet Koordinasyon Merkezimizde çadır depoları ve çadır imalathaneleri keza ilimiz için önemli bir imkandır. Ayrıca belediyemiz bünyesinde kurulu bulunan Acil Afet Müdahale Birimi de 24 saat görevinin başındadır. İlimiz, Van’da meydana gelen depremde de gerekli hassasiyeti göstermiş, Valilik, Belediyemiz, Kızılay ve Erzincan Üniversitesi ayrı ayrı ekipler halinde deprem bölgesine ilk intikal eden ekiplerin başında yer almıştır. Acı hepimizin acısıdır.Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenabı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bölgede canla başla mücadele eden acil müdahale ekiplerine kolaylıklar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” şeklinde konuştu.
HAKKARİ'DE DEPREM SEFERBERLİĞİ
Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmaya çalışan Hakkari'de adeta seferberlik ilan edildi.
Van'da meydana gelen şiddetli depremin ardından evlerine giremeyen vatandaşlara ilk günden bu yana sahip çıkan Hakkarililer, kendi bütçelerine göre yardım göndermeye devam ediyor. Hakkari Üniversitesi öğrencileri, özel bir otobüs firmasının çalışanları ve bazı lokantalar, depremzedelere yardımcı olmak için kendi aralarında düzenledikleri yardım kampanyaları ile para, gıda ve su topladı. Bazı lokanta sahipleri ise, bugün elde edilecek gelirin tümünü Van'daki deprem mağdurlarına göndereceklerini belirtti.
Seferberlik havasının estiği Hakkari'de halkın yoğun ilgi gösterdiği yardım kampanyalarının devam edeceği öğrenildi.
KARS'TAN VAN’A 10 TON GIDA YARDIMI GÖNDERİLDİ
KESK Kars Şubesi Platformu ve ve Devrimci 78’liler Derneği tarafından Van’a 10 ton kuru gıda, çocuk maması, çocuk bezi ve battaniye gönderildi.
KESK’in Türkiye genelinde başlattığı ve Kars’ta da devam eden yardım kampanyasına vatandaşlarda katkıda bulundu.
KESK Kars Şubesi önünde toplanan yardım paketleri burada dernek yetkilileri taarafından kamyona yüklendi. Kamyona yüklenen malzemeler üzeri kapatıldıktan sonra, Van’a hareket etti. Kars’tan gönderilen yardım malzemelerinin akşam Van’da olacağı kaydedildi.
KARS’TAN VAN’A GİYECEK YARDIMI
Van’da meydana gelen depremde zarar gören vatandaşların Türkiye’den olduğu gibi Kars’tan yardımlar aralıksız devam ediyor.
Karslı işadamlarından MCK tekstilin sahibi Can Kanbay ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Van’da meydana gelen depremden zarar gören vatandaşlar için kampanya düzenlendi.
Düzenlenen kampanyada hazırlanan koliler içerisinde çocuklar için kışlık kaban, bot, 250 adet kadife pantolon ve 200-250 adet kalın kazak bulunuyor.. Hazırlanan kışlık giyecek malzemeleri bugün Van’a gönderilecek.
MCK Tekstil yetkilileri yaptıklar bu yardım paketini hazırlamakta amacımız depremden zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetini bilerek bir nebzede olsa yardımcı olmak istedik. Bu tür yardımların diğer Karslı işadamları tarafından da yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu tür olaylar herkesin başına gelebilir. Bu konuda insanları duyarlı olmaya çağırıyorum.
MCK Tekstik tarafından hazırlanan yardım paketleri Kızılay yetkilileri teslim edilecek. Kızılay TIR’ına yüklenecek olan yardım paketleri Kars’tan Van’a gönderilecek.
KAĞIZMAN’DAN DEPREM BÖLGESİNE 1 TIR YARDIM MALZEMESİ
Kağızman Kaymakamlığı ve vatandaşlar Van’da meydana gelen deprem nedeni ile zarar gören depremzedeler için yardım kampanyası başlattı
Kağızman kaymakamlığı, Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kağızman Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı, Kağızman Müftülüğü ve Kağızmanlı esnaflardan toplanan bir TIR dolusu yardım malzemesi Van’ın Erciş içlisine gönderildi .
Erciş Kaymakamlığıyla görüşen Kağızman kaymakamlığı acilen ihtiyaç duyulan malzemeler hakkında bilgi aldı bu çerçevede bölgeye 25 bin adet su 500 adet battaniye süt gönderildi.
Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy, depremzedelere gönderilmek üzere toplanan malzemelerde emeği geçen kurumlara ve Kağızmanlı esnafa teşekkür etti
MALATYA BELEDİYESİ, DEPREMZEDELERE İLK YARDIMLARI GÖNDERDİ
Malatya Belediyesi, Van'da meydana gelen depremin ardından bölgeye yardım gönderdi.
Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Güven, kamyonlarla gıda kolileri gönderildikten sonra yaptığı açıklamada, "Malatya Belediyesi olarak acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan bin koli gıda malzemesi gönderdik. Su ve kuru gıda maddesi bulunuyor. Malatya Belediyesi Ekmek Fabrikası'ndan 4 bin ekmek de gönderildi. Cenaze aracı da gönderildi. Yarın da sivil toplum ve mesleki kuruluşlarının hazırlayacağı gıda ve yardım paketleri gönderilecektir" dedi.
Eski ve yeni belediye alanında iki adet irtibat çadırı kurduklarını söyleyen Güven, depremzedelere malzeme göndermek isteyenlerin irtibat çadırına başvurmalarını istedi.
İÜ ÖĞRENCİLERİNDEN DEPREMZEDELERE YARDIM KAMPANYASI
Malatya İnönü Üniversitesi (İÜ) öğrencileri tarafından depremzedelere yiyecek ve giyecek yardımı yapılıyor.
İnönü Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı koordinesi ile öğrenci topluluklarının öncülüğünde, Van'da meydana gelen depremde mağdur olan vatandaşlara verilmek üzere yiyecek ve giyecek yardımı kampanyası başlatıldı.
Kampanyaya yoğun ilgi gösteren İnönü Üniversitesi öğrencileri depremzedelere verilmek üzere bol miktarda yiyecek ve giyecek yardımında bulundular. Kargoyla Van'a gönderilecek yardım malzemesini ihtiyaç sahiplerine yerinde teslim etmek üzere, öğrenci topluluklarından gönüllü bir grup öğrencide deprem bölgesine gidecek.
Bu bağlamda depremzedelere maddi destekte bulunmak isteyen üniversite çalışanlarına yönelik İnönü Üniversitesi tarafından yardım kampanyası başlatıldı.
ESNAFTAN VAN'A ANLAMLI YARDIM
Malatya Bakırcılar Çarşısı esnafı Van'a yardım kampanyası başlattı.
Van'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından Malatya Bakırcılar Çarşısı esnafı kendi aralarında yardım kampanyası başlattı. Çarşı içerisinde kurulan alanda yardım kampanyası için gıda ve giyim malzemeleri toplanmaya başlandı.
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Malatya Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemil Çolak, "Van'daki olaya biz nasıl duyarsız kalalım? Sabah ben dükkanımı açtığımda aklım Van'daki vatandaşlarımızdaydı. Ne yapabileceğimizi düşündüm. Ve erzak yardımında bulunmaya karar verdik. Oradaki kardeşlerimize bir sıcak çorba içirebilirsek, ne mutlu bizlere. Esnafımız, işçilerimiz ve çıraklarımızla birlikte yardım kampanyasını başlattık. Esnaf arkadaşlarımızı yardım kampanyasına büyük destek verdi. İnanın ki gözlerim yaşardı" dedi.
AĞRI BELEDİYESİNDEN YARDIM ULAŞTI
Ağrı Belediyesi başlatmış olduğu kampanyayla depremzedelerin imdadına yetişti.
Van'da 7,2 şiddetinde meydana gelen depremin ardından; dün gece geç vakitlerde Ağrı Belediyesi tarafından düzenlenen yardım kampanyası için hoparlörlerden ve camilerden depremzedelere yardım kampanyası için anons yapıldı.Duyarlı Ağrı Halkı Hemen bu çağrıya cevap verdi ve Ağrı Belediye Başkanlığı 2 kamyon çeşitli yaşam malzemeleri başta olmak üzere vede duyarlı vatandaşlarımızın Ağrı Belediyesinin kampanyasına anında cevap vermesiyle toplam 12 kamyon yiyecek,giyecek ve çeşitli yaşam malzemelrinden oluşan yardımlar vede yine Ağrı Belediyesine ait araç ve gereçlerle Ağrı Belediye Başkanı Hasan ARSLAN 'IN Önderliğinde dün gece 24 sıralarında Van'a hareket ederek yaşanan drama ortak olmak için çaba sarf ettiler.
 Van'da 7,2 şiddetinde meydana gelen depremin ardından; Ağrı Belediyesi tarafından düzenlenen yardım kampanyası için hoparlörlerden ve camilerden depremzedelere yardım kampanyası için anons yapıldı. Anonsu duyan on binlerce vatandaş, imkânları yettiği kadar kampanyaya destek oldu.
 Yardımsever vatandaşlar evlerinden getirdikleri battaniye, soba, yatak, yastık, giyecek ve gıda malzemelerini Belediye bahçesine getirdiler. Yardım yapmak isteyen vatandaşlardan biri üstündeki montu bile çıkarıp gönderdi.Belediye Binası önünde kamyonlara yüklenen yardım malzemeleri Van'a gönderildi. Belediyeden yapılan anonsun ardından gece geç saatlere kadar süren yardım 12 kamyon dolusu yardım malzemesi bölgeye hareket ederken, vatandaşlar belediye bahçesine yardım malzemesi getirmeye devam ediyordu.
BİNGÖL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM
Bingöl Emniyet Müdürlüğü 7.2 büyüklüğündeki şiddetli depremin vurduğu Van ve Erciş'teki depremzedelere giyecek yardım gönderdi.
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği koordinesinde, Emniyet Müdürü Ahmet Akbal'ın eşi Nurten Akbal, emniyet personeli ve eşleri tarafından hazırlanan 9 koli kışlık giyim malzemesi Van iline ulaştırılmak üzere Bingöl İl Kızılay Müdürlüğüne teslim edildi.
 Koliler içerisinde 600 pantolon, 300 kazak, 100 çift ayakkabı ve çok sayıda kışlık çorap, atkı ve benzeri kışlık giyim malzemelerinden oluşan giyim yardımının tesliminde konuşan Nurten Akbal, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Akbal, Van halkının bu zor günlerinde ellerinden geldiğince yanlarında bulunmayı kendilerine bir görev bildiklerini ifade etti.
 Ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü personeli depremzedelere gönderilmek üzere nakdi yardım toplanmasına başlandı.
ERZİNCAN AK PARTİ’DEN YARDIM ESFERBERLİĞİ
AK Parti Erzincan Gençlik Kolları Teşkilatı üyeleri, Van'daki depremin ardından yardım kampanyası başlattı.AK Parti Erzincan Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Toprak, yaptığı açıklamada, Van'daki depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.
 Başlattıkları yardım kampanyasında topladıkları malzemeleri 29 Ekimde bölgeye göndereceklerini ifade eden Toprak, şunları kaydetti:"Biz millet olarak afet anlarında birlik ve bütünlük içinde olan yüce bir milletin evlatlarıyız. Can Erzincan olarak afetin ne demek olduğunu, depremin acısını iyi biliriz. 1992 yılında soğuk bir sabaha yerle bir olan binalar arasında gözünü açan ve sevdiklerini kaybeden küçük bir çocuğun gözünde ne ise deprem, Van'da ve Erciş'te bu acıyı yaşayan da aynı çocuğun kaygısı ve feryadıdır deprem. O günün acısını yaşayan Erzincan'ın küçük çocukları, şimdinin AK gençleri Van'daki kardeşlerimiz için yardım kampanyası başlatmış bulunmaktadır. Tüm sivil toplum kuruluşlarına, esnaflarımıza ve hemşehrilerimize sesleniyoruz. Depremi yaşayan bir şehrin evlatları olarak Van'a, Erzincan halkının vefasını ve can yüreğindeki fedakarlığı gösterelim."
 Yardım çadırını Cumhuriyet meydanında kuracaklarını ifade eden Toprak, "Toplanan bu yardımlar gençlik kolları yardım heyetimiz tarafından 29 Ekim Cuma günü Van Erciş'e hareket ederek, ihtiyaç sahiplerine bizzat iletilecek ve depremin vurduğu Vanlı kardeşlerimizin yaralarına derman olmaya çalışılacaktır" ifadelerini kulandı.
IĞDIR VALİLİĞİ AFETZEDELER İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI
Iğdır Valiliği, Van'da meydana gelen depremde zarar görenler için yardım kampanyası başlattı.
Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, gerek hayırsever vatandaşlar, gerekse kamu kurumlarınca yapılacak ayni ve nakdi yardımların bir araya toplanması için Ziraat Bankası'ndan hesap açıldığı belirtildi.
Açıklamada, Valilik tarafından tek elden hızlı bir şekilde toplanacak yardımların, Başbakanlık tarafından açılan "İnsani Yardım Hesaplarına" aktarılacağı kaydedildi.
MUŞ BAROSUNDAN VAN'A YARDIM
Muş Barosu tarafından toplanan gıda, su, giyim malzemesi ve battaniyeler Van'a gönderildi.
 Baro Başkanı Zahit Söylemez deprem nedeni ile toplumun bütün kesimleri tarafından yardım yapıldığını anımsatarak, Muş Barosu olarak bu yardımlara katkıda bulunmak istediklerini söyledi.
 Başkan Söylemez, "Muş Barosu ve Baroya kayıtlı avukatlar olarak elimizden geldiği kadarı ile bir şeyler yapmaya çalıştık. Topladığımız malzemeleri deprem bölgesinde vatandaşlarımıza dağıtacağız. Yaptığımız aslında çok büyük bir şey değil ancak önde gelen bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak ilimizdeki diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek olmak istedik. Baro olarak ilimizdeki diğer sivil toplum kuruluşlarına yardım yapma çağrısında bulunuyoruz" dedi.
 Baro Başkanı Zahit Söylemiz'in konuşmasının ardından yardım malzemeleri araca yüklenerek Van'a gönderildi.
ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ DE VAN'A YARDIM ELİ UZATTI
Ardahan Üniversitesi (ARÜ), Van ve çevresinde meydana gelen deprem nedeniyle bölgeye yardım paketi gönderdi.
 Üniversite Rektörlüğü önünde düzenlenen programda, Van'daki depremzedelere ulaştırılmak üzere hazırlanan yardım paketleri, PTT kargo aracılığıyla bölgeye gönderildi.
 Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, depremzedelerin acısını paylaştığını, bu anlamda Üniversite olarak az da olsa yardım harekâtına katkıda bulunduklarını açıkladı. Üniversite olarak yiyecek, battaniye, çocuk maması ve çocuk bezinden oluşan acil ihtiyaç maddelerini bölgeye gönderdiklerini ifade eden Rektör Korkmaz, "Biz oradaki kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz. Biz Türk Milleti olarak hani bir şarkı vardır ya 'Erzurum'a kar yağsa, Rize'de üşüyorum' diye. Van'da deprem olsa burada biz sallanırız. Burada bizim yüreğimiz yanar. O acıyı biz de burada hissederiz. Biz oradaki kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz. Allah, bir daha böyle acılar bize yaşatmasın. Bizim kardeşliğimiz sonsuza dek sürecektir. Acılarımızı da sevinçlerimizi de paylaşacağız ve sıkıntıların üstesinden geleceğiz." dedi.

 
Deprem enkazını Büyükşehir temizleyecek
 
Yeni evli çifti deprem ayırdı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent 27 Ekim 2011 Perşembe 02:22

Allah Vandakilere yardım etsin hepsi bizim kardeşimz dostumuz bizim ailemizdir.diemeden yapamıyacağım nerdeyse 100 milyona yakın para toplandı ama van daki kardeşlerimzn halen daha ne çadırı ne battaniyesi nede doğru düzgün yiyceği var vandakiler halen daha yardım beklio bu kadr para toplandı bu paralar nereye gidiyor...

Yorumu oyla      6      4  
seda 26 Ekim 2011 Çarşamba 11:15

hepimiz dualarla

Yorumu oyla      6      4  
seda 26 Ekim 2011 Çarşamba 11:14

allah yardımcınız olzun

Yorumu oyla      6      4  
seda 26 Ekim 2011 Çarşamba 11:13

allah sabır versin

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hopa davasında 5 tahliye
Artvin'in Hopa ilçesinde, 31 Mayıs 2011 tarihinde çıkan olaylarda tutuklanan ...
Doğu’da Van seferberliği
Van merkez ve Erciş’teki deprem faciasında mağdur olan depremzedeler için ...
Teröre Büyük Öfke
Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği'nin (ŞADDER), düzenlediği "Şehide ...
 
Bitlis halkı teröre karşı tek yürek oldu
Bitlis ve Hakkari'de gerçekleştirilen saldırıların ardından, ülke genelinde ...
KAÜ akademik yılı törenle açıldı
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) 2011-2012 Akademik yılı açılış töreni Prof. ...
Ağıtlar dualara karıştı
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan ...
 
Türk-Kürt kardeştir, bölücüler kalleştir"
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısı, Iğdır'da düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.
Dualar gözyaşlarına karıştı
Hakkari Çukurca'da teröristlerin saldırısında şehit düşen Piyade Onbaşı ...
Ardahan'da 'teröre lanet' yürüyüşü
Ardahan'da vatandaşlar, Hakkari'deki hain saldırıya karşı 'terörü lanet' yürüyüşü düzenledi.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri